Vineri după amiază, Dinozaurii Transilvaniei au ajuns cu bine în Râmnic!


începând de marţi, cea mai exotică dintre toate expoziţiile momentului vă aşteaptă să-i descoperiţi secretele
Vineri, a sunat mobilizarea generală în cadrul instituţiei conduse de către Claudiu Tulugea: expoziţia itinerantă „Ultimii dinozauri din Transilvania” a fost descărcată chiar pe Calea lui Traian în văzul incredul a zeci de trecători. Cu ajutorul colegilor de la alte secţii, angajaţii de la Istorie au adus ,bucată cu bucată, ceea ce ar putea ajunge senzaţia verii în rândul copiilor Vâlcii.
După cum vă informam şi în ediţiile noastre precedente, Muzeul de Istorie a avut iniţiativa organizării unei expoziţii care promite să aducă sute şi sute de vizitatori fascinaţi de lumea dispărută a dinozaurilor. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcția Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai”Cluj-Napoca.
Ultimii dinozauri din Transilvania” este o expoziţie care va fi vernisată marţi, 16 mai 2017, de la ora 16, la Muzeul de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143, unde va rămâne deschisă spre vizitare până în jurul datei de 1 august.
Expoziţia se adresează ,în primul rând, publicului tânăr şi foarte tânăr deoarece prezintă într-o manieră atractivă dar şi ştiinţifică replici în mărime naturală ale ultimilor dinozauri care au trăit în Transilvania de acum aproximativ 70 de milioane de ani, zonă cu un aspect al terenului mult diferit faţă de astăzi. Prin urmare, expoziţia prezintă nu doar replicile acestor animale fascinante cât şi o reconstituire a mediului de viaţă, informaţii şi imagini cu siturile din România unde s-au descoperit oase şi ouă fosilizate şi, bineînţeles, alte informaţii ce vor ajuta vizitatorul să aibă parte de o experienţă atât educativă, cât şi atractivă. Sunt expuşi patru dinozauri (Magyarosaurus dacus, Elopterix nopcsai, Struthiosaurus transsylvanicus, Ornithocheirus sp.) cu elemente de decor dar va exista şi un ou-punct foto unde doritorii îşi pot face fotografii din ipostaza unui pui de dinozaur. Reconstituirile sunt făcute pe baza oaselor colectate din situri din Transilvania, mai ales din judeţele Hunedoara şi Alba, iar descoperirile respective se bucură de o faimă internaţională fiind prezentate în tratatele de paleontologie de referinţă precum şi în filmele documentare difuzate de canale cu o bună reputaţie.
Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10-18.