Victorie şi înfrângere în turneul amical de la Sebeş


 

 

După succesul la scor obţinut în faţa craiovencelor de la SCM, la mijlocul săptămânii trecute, într-un meci de verificare disputat în Sala „Traian”, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea au luat parte la un turneu amical. Întrecerea s-a disputat week-end-ul trecut, la Sebeş, în judeţul Alba, iar elevele Simonei Gogârlă au disputat două jocuri amicale. În primul dintre acestea, vâlcencele au întâlnit echipa gazdă, HC Alba Sebeş. Meciul în compania divizionarei secunde a fost la îndemâna fetelor noastre. Municipalele s-au „chinuit” puţin pe parcursul primei reprize, ele intrând la „cabine” cu un avantaj de numai două goluri. Scorul consemnat la pauza întâlnirii a fost 16-14 în favoarea HCM. Chiar dacă îşi obişnuiseră spectatorii cu evoluţii mai modeste în repriza a doua în majoritatea meciurilor din Liga Naţională, lucrurile au stat diferit la Sebeş. Vâlcencele şi-au impus jocul după pauză, echipa sprijinită de Primăria Râmnicului demonstrând diferenţa de valoare existentă, aşa cum este şi normal, între o echipă din Liga Naţională şi alta din Divizia A. HC Municipal s-a impus în cele din urmă la o diferenţă de şase goluri, scor final 32-26.
În cel de-al doilea meci amical al turneului de la Sebeş, HCM a întâlnit CSM Cetate Deva. Cele două echipe au fost colege în sezonul regulat al Ligii Naţionale de handbal feminin şi urmează să se întâlnească şi în play-off-ul pentru salvarea de la retrogradare. Vâlcencele au evoluat din nou destul de bine, însă ghinionul s-a ţinut „scai” de acestea. Deşi devenele aveau un avantaj de patru goluri la pauza întâlnirii (scor 14-10), jucătoarele pregătite de antrenoarea Simona Gogârlă au echilibrat jocul în actul secund. Acestea s-au aflat chiar foarte aproape de a întorce scorul în favoarea lor. Echipa hunedoreană a ştiut să fie mai pragmatică, impunându-se la un singur gol diferenţă, scor final 27-26.

Primul meci oficial va avea loc pe 23 aprilie

Handbalistele râmnicene vor mai susţine şi alte jocuri amicale în perioada imediat următoare. Conducerea clubului vâlcean doreşte ca toate aceste jocuri să reprezinte teste cât mai utile înaintea ultimelor două provocări peste care gruparea de la poalele Dealului Capela trebuie să treacă în lunile aprilie şi mai. Mai întâi, municipalele vor participa turneul organizat la Târgovişte cu prilejul Cupei României. Şansa nu a surâs elevelor Simonei Gogârlă, acestea având de înfruntat, încă din optimi, cea mai puternică grupare din România, HCM Baia Mare. Partida dintre cele două echipe se va disputa în data de 23 aprilie. Ulterior, pe parcursul lunii mai, vâlcencele vor susţine meciurile din cadrul play-out-ului Ligii Naţionale. Mai întâi, se vor întâlni, într-o dublă manşă, cu CSM Bucureşti, iar apoi, în funcţie de rezultatele obţinute, se vor lupta pentru evitarea retrogradării sau pentru o poziţie onorabilă, pentru o echipă nou-înfiinţată, undeva la mijlocul clasamentului final al Ligii Naţionale.