Victorie muncită a CSM-ului în faţa Bătrânei Doamne


• municipalii au scos trei puncte imense dintr-un meci în care portarul Matache a fost cel mai bun de pe teren


Cu doar câteva sute de spectatori în tribune şi un cer încruntat, meciul de sâmbătă s-a bucurat de ritm şi nerv încă din start, dovadă fiind şi cele două galbene încasate de alb-roşii în minutele trei şi cinci prin Marcu şi Ţabără. De partea lor, vâlcenii dau primii lovitura în minutul 21: Briceag strecoară cu capul  mingea catapultată din gheata lui Cataramă şi „vămuită” de Arnăutu! 
Firţulescu este cel care ţine în viaţă flancul stâng al oaspeţilor cu raiduri şi incursiuni individuale dar tot Briceag are şansa unei duble în minutul 27 când Ţabără respinge în extremis.

Partida stă sub semnul unui echilibru total, iar posesia nu cunoaşte un stăpân autoritar pe toată durata primei reprize. Briceag pătrunde pe stânga, centrează în faţa porţii, de unde Horvath a respins din faţa lui Cataramă. Peste doar un minut, Arnăutu a scăpat la limita offsideului, dar acelaşi Horvath a intervenit salvator în fața vârfului vâlcean G. Neagu, care a tras de la 25 de metri puţin peste poartă.

Aradul mai zvâcneşte o dată spre finalul primei reprize când, la ultima fază până la odihnă Tătaru a gafat din postură de ultim apărător, Sălăjan a scăpat singur, dar Matache își salvează echipa, blocându-l pe singurul marcator al arădenilor în acest sezon, care a tras slab chiar în portarul Vâlcei. Cornerul a rămas fără rezultat. Firțulescu  rămâne „apa vie” din atacul arădenilor şi în primele faze după pauză, execută bine un corner, Sălăjan reia cu capul, Matache a respins, mingea i-a revenit arădeanului care a tras doar în portar.

Vâlcea îşi măreşte distanţa pe tabelă în minutul 51, când Geantă a centrat din corner, Arnăutu a prelungit cu capul și fundașul Tătaru a reluat în plasă din 7 metri. După o oră de luptă, Briceag iese accidentat din teren iar CSM-ul se lasă definitiv în mâinile lui Matache: minutul 62: G.Neagu a bătut plasat o lovitură liberă de la 25 metri, Matache a respins, minutul 65: Surugiu trage de la distanță, Matache respinge în corner, minutul 67: după un corner, Bârză reia din apropiere, dar Matache e din nou la post.

Vâlcea se înghesuie în propria treime în ultima jumătate de oră şi „curentează” UTA numai pe contre, cea mai importantă fiind în minutul 74, când Popa, înlocuitorul lui Cataramă prinde un şut bun de la limita careului mare dar mingea trece peste. Bârză şi Popescu semnează ultimele ocazii mari ale Bătrânei Doamne, numai că Matache impresionează pe toată lumea cu paradele sale. CSM-ul încheie partida fără gol primit şi rămâne umăr la umăr cu Gloria Bistriţa în frunte. Etapa viitoare, municipalii iau drumul Mioveniul.

Vâlcea: Matache – Deaconescu, I. Stoica, Tătaru, E. Stoica – Bărbulescu, Al. Neagu – Cataramă, B. Geantă, Briceag – Arnăutu. Pe bancă: A. Popescu – Samson, Pîrvulescu, Popa, Cîrstoiu, Iancu, Codin.

UTA: Horvath – Zanardini, Ardelean, Țabără, G. Neagu – Marcu, O. Popescu – Monac, Bîrză, Firțulescu – Sălăjan. Pe bancă: Oberhauser – Oltean, Medina, Surugiu, Moreno, Tecsi, Apostu.

Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) – Gabriel Stroe (Pitești), Mircea Grigoriu (București). Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

Observator FRF: Vasile Bordaș (Târgu Mureș) și Constantin Constantinescu (Slatina).

„Sunt supărat fiindcă am vorbit ceva și a ieșit altceva. Le-am atras atenția jucătorilor asupra fazelor fixe, spunându-le să le trateze responsabil, să se concentreze. Dar, s-a văzut că am dormit la mingile aeriene și, din păcate, am fost neinspirați în atac. Am dus bine mingea în fața porții, dar n-am reușit să marcăm. Am ratat vreo 5-6 ocazii clare, păcat că nu am marcat prin minutul 70, 75, căci finalul s-ar fi jucat altfel. În fine, am înțeles că Matache a fost jucătorul meciului, iar asta spune multe despre desfășurarea ostilităților. Cert este că Vâlcea nu ne-a surprins cu nimic, practic până acum nicio formație nu ne-a pus cu adevărat probleme în acest campionat. Din păcate, însă, rămânem cu un punct din 9 posibile” – Eugen Trică, antrenor UT Arad

„Sunt trei puncte foarte importante, împotriva unei echipe bune, care o să pună probleme mari. Am câştigat pe fondul unui joc bun al nostru. Am alternat momente foarte bune de joc cu momente mai puţin reuşite, dar nu sunt probleme fizice, chiar dacă alţii comentează. Ne vedem de treaba noastră, vrem maxim din fiecare meci, sunt mai multe echipe care sunt acolo, sus în clasament. Toată pregătirea şi tot ce e legat de echipă a făcut Claudiu Niculescu. Este meritul lui, îi simţim lipsa pe bancă (…) Contează mult că avem un portar ca Matache, care dă încredere, are experienţă, vorbeşte cu apărarea, pentru că avem o echipă tânără, care uneori poate claca. În general, însă, avem un lot foarte bun, iar concurența pe posturi e benefică. Claudiu Niculescu e pus în dificultate când trebuie să facă echipa în fiecare etapă. Sper să pregătim bine jocul şi să câştigăm la Mioveni, chiar dacă au fost ceva probleme în jocurile din deplasare, pe care încercăm să le remediem” – Cornel Dobre, antrenor secund CSM Rm. Vâlcea.