Victor Ponta – despre Constantin Rădulescu: „Pentru prima dată, vâlcenii au posibilitatea să trimită în parlament un om născut şi crescut în colegiu”


ponta_victor2Dat fiind faptul că istoricul politic al lui Costi Rădulescu se întretaie destul de des cu al dumneavoastră, care ar fi caracterizarea pe care Victor Ponta o poate face candidatului USL pe colegiul Râmnicu Vâlcea-SUD?

Îl cunosc bine pe Costi Rădulescu. Este un om de care vâlcenii, dar și USL au nevoie. Este tânăr, ambițios și are o îndelungată activitate în domeniul privat, în economia reală, acolo unde se produce plus-valoare și se creează locuri de muncă. Este un bun economist și înțelege bine care sunt resursele și oportunitățile de dezvoltare atât ale județului Vâlcea, cât și ale țării. Parlamentul României are nevoie de oameni profesioniști precum Constantin Rădulescu.

Ce așteaptă PSD și USL de la Costi Rădulescu și ce ar trebui să aștepte Costi Rădulescu de la PSD și USL?

Mai important decât ceea ce așteaptă echipa de la membrii săi sau membrii de la echipă este ceea ce-și doresc vâlcenii și ceea ce oamenii așteaptă de la candidatul lor și de la USL. Iar oamenii așteaptă o guvernare care să îi trateze corect, care să fie atentă la problemele lor, care să fie mai echitabilă și care să aducă o schimbare reală și profundă în societatea românească. De aceea, atât Costi Rădulescu, cât și ceilalți candidați ai USL, au datoria de a câștiga alegerile și de a obține cât mai multe voturi astfel încât lucrurile bune pe care Guvernul pe care-l conduc le-a realizat în aceste luni să continue și după 9 decembrie. Obiectivul major al USL este să obțină 50%+1 din mandate pentru a forma Guvernul. Pentru asta este nevoie de votul fiecărui român.

Câți candidați de până în 40 de ani și câte femei a propus PSD la aceste alegeri?

Nu am un astfel de calcul statistic, dar informaţia este uşor de verificat. Am fost și voi fi întotdeauna interesat de promovarea tinerilor și a femeilor. Este un obiectiv transformat în regulă personală de pe vremea când eram președinte la TSD. Având în vedere miza alegerilor din 9 decembrie, dar și perioada deloc ușoară care urmează după aceea, principalul criteriu ce a stat la baza selecției candidaților a fost cel al competenței.

Care ar fi prima recomandare legislativă pentru județul Vâlcea pe care s-o adresați viitorului deputat Constantin Rădulescu?

Aștept de la Costi și de la toți parlamentarii USL de altfel, proiecte care să creeze locuri de muncă, proiecte realiste, care să poată fi aplicate pe de-a întregul și să aibă efecte notabile.

Sunt sigur că în baza experienței pe care o are, Constantin Rădulescu va fi unul dintre parlamentarii activi în ceea ce privește inițierea de proiecte legislative. Acest județ este unul a cărui viață economică trebuie relansată și are nevoie de parlamentari pregătiți, precum Constantin Rădulescu.

A solicitat Constantin Rădulescu ajutorul primului-ministru pentru Oltchim și, dacă da, cum se concretizează acest ajutor?

Sigur că da! Şi el, dar şi toți cei de la Vâlcea din USL au cerut acest ajutor, iar el vine prin acțiunile pe care le întreprindem de ceva timp. Încercăm să salvăm combinatul de la distrugere, deși unii au încercat asta, inclusiv prin blocarea privatizării, i-am îndepărtat pe cei care au căpușat combinatul, precum Videanu sau Boureanu, dăm banii oamenilor, finanțăm redeschiderea treptată a activității la Oltchim. Vom continua în perioada următoare să ajutăm Oltchim și pe oamenii de aici. Oltchimul este o perlă a industriei românești, iar Guvernul va face ceea ce depinde de el pentru ca acest combinat să își regăsească strălucirea.

De ce ar trebui să îl aleagă vâlcenii pe Constantin Rădulescu?

Pentru că este un om de cuvânt, căruia îi pasă cu adevărat de vâlceni. Este un om care se va bate pentru cei de aici și care va ajuta în mod real la creionarea deciziilor cele mai bune pentru relansarea acestui județ. Este pentru prima oară după revoluţie când vâlcenii au posibilitatea să trimită în parlament un om născut şi crescut în colegiu, care s-a educat, a muncit şi şi-a întemeiat o familie acolo, iar Constantin Rădulescu corespunde acestor criterii!