„Vâlcenii, cu alunițele la control”


• susține dr. dermatovenerolog Alexandru Pirici


Chiar dacă nu suntem în sezonul cald, zeci de vâlceni trec pragul secției Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Județean pentru a trata, preventiv, alunițele. „A crescut semnificativ numărul tumorilor. Acest lucru a făcut ca vâlcenii să se prezinte, preventiv, în număr tot mai mare, pentru o consultație. Sunt mai atenți și observă orice aluniță nou-apărută, fapt pentru care ne și întreabă dacă nu cumva au de-a face cu una malignă sau benignă. Import e că, fie din mass-media, fie din alte surse, au ajuns să conștientizeze că trebuie să se prezinte la medic la orice schimbare. În această perioadă, predomină ulcerele de gambă, zona zoster, alergiile și, așa cum am mai specificat, tumorile”, a declarat, pentru „Curierul de Vâlcea”, dr. Ale­xandru Pirici, medic dermatovenerolog.

Secția Dermato, ocupată 80%

Așa cum aminteam, la secția Dermato-Venerice predomină ulcerele de gambă, cazurile de zona zoster, alergiile și tumorile, în ultimul caz acestea fiind în creștere. „Secția este ocupată în proporție de 80%. Dar sunt perioade mai libere și perioade când nu mai avem locuri. Așa cum am precizat, sunt mulți vâlceni care vin cu alunițele la control, un lucru bun de altfel”, susține dr. Pirici.

Medicamente pentru 2-3 luni

Deocamdată, pe secția Dermato-Venerice nu se pune problema lipsei tratamentelor. Din datele furnizate de șeful secției, dr. Alexandru Pirici, faptul că s-a făcut aprovizionarea cu medica­mente la finele anului trecut ajută foarte mult unitatea, fiind asigurate tratamen­tele pentru 2 – 3 luni. Urmează, apoi, o nouă licitație pentru asigurarea stocului de medicamente pentru restul anului.