Vâlcea rămâne fără groapă de gunoi 


• după 16 iulie, se închide groapa de gunoi de la Măldărești • la Roești, nicio șansă • prefectul Florian Marin: „Cred că fiecare prezintă realitatea cum îi convine”

Funcționarea defectuoasă a gropii de gunoi de la Măldărești a fost sancționată de mai multe ori de către comisarii Gărzii de Mediu Vâlcea și cei de la Garda Națională de Mediu, iar pe data de 16 iulie se va închide. La șe­dința de la Instituția Prefectului, administratorul gropii de gunoi a fost acuzat de către primarul din Măldărești, Ion Bociog, că nu a permis efectuarea controalelor de către angajații ABA Olt, cei de la Garda de Mediu și, mai mult, mașinile Poliției și Gărzii de Me­diu au fost „sechestrate”. De partea cealaltă, administratorul gropii de gunoi, Florin Nicolă­escu, a negat acuzele aduse, menționând că, într-una din vizitele comisarilor de mediu era plecat în-afară.
Cât despre groapa de gunoi din Roești, nu ne putem baza prea curând pe funcționalitatea acesteia. Așa cum au declarat și cei de la ADI Salubrizare, groapa va fi gata într-un an, maxim doi.
La toate aceste discuții aprin­se, acuze care mai de care, prefectul Florian Marin a tras concluzia: „Cred că fiecare pre­zintă realitatea cum îi convine. În funcție de ce stabilim, în peri­oada următoare, dar cât mai rapid, trebuie clarificate lucrurile. În aceste probleme spinoase, există o interdependență a insti­tu­țiilor statului. Fiecare instituție punctează ceea ce o intere­sează. Încerc să rezolv pro­blema, dar nu pot face minuni. Nu pot deschide alte gropi. M-aș bucura ca, la următoarea întâl­nire, să nu mai fiți așa înver­șunați, ci să veniți cu soluții”.
Ce se va întâmpla cu gu­noiul vâlcenilor după 16 iulie, nu se știe. Cert este că groapa de gunoi de la Roești este tot în faza de proiectare, în timp ce groa­pa de gunoi de la Fețeni deservește doar Râmnicul.