Incendiul din Măldărești așteaptă „omul potrivit” pentru a-l stinge


În ciuda eforturilor autorităților locale de a remedia problema gropii de gunoi de la Măldărești, mai precis stingerea incendiului, în ciuda prezenței de zi de zi pompierilor în zonă, incendiul nu poate fi stins… deocamdată. Când au venit banii de la Guvern, ne lovim de faptul că nu avem un om, mai precis o firmă care să stingă incendiul. Birocrația este cea care reprezintă un obstacol în ducerea la atingerea unui obiectiv.
„Problema nu e rezolvată; nu trebuie monitorizată zona doar de trei ori pe săptămână până se acoperă cu pământ. Monitorizarea trebuie făcută zilnic. Incendiul nu e stins. Stăm și așteptăm un constructor să acopere groapa, iar situația e deranjantă pentru localnici”, a declarat prefectul Florian Marin.

Ce face Garda de Mediu? A trimis vreo notificare administratorului?

Da, Garda de Mediu pentru că, până la depunerea unei solicitări a administratorului gropii de a trece la închiderea acesteia, reprezentanții Agenției Județene de Mediu nu pot face mare lucru. Ciudat e faptul că, până-n prezent, n-am auzit ca reprezentanții Gărzii de Mediu să-l notifice pe administratorul gropii, să-i dea vreun termen de începere a închiderii gropii neconforme. Nici la întrebarea prefectului și a reprezentanților presei locale dacă există vreun termen limită de conformare, cei de la Garda de Mediu, deși aflați în sală, au preferat să tacă. Au stat cuminți în spatele sălii de ședință. Poate ne înșelăm; s-or fi trimis notificări, dar am fi aflat când s-a pus întrebarea în sală.
Abia după înregistrarea unei solicitări la APM Vâlcea, aceștia din urmă îi vor stabili administratorului gropii de gunoi obligațiile ce-i revin, pașii ce trebuie urmați. Probabil, mai avem de așteptat să vedem dacă persoanele abilitate vor adopta, în viitor, același comportament.