Vâlcea, pe locul doi în țară după numărul mediilor de zece la Bacalaureat


Pe 30 iunie au fost publicate rezultatele parțiale la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2020. La nivelul județului Vâlcea examenul s-a desfășurat în 21 de centre de examen. S-au înscris 3.212 absolvenți, din care s-au prezentat la examen 3.039, iar 173 au fost absenți. Din numărul total de candidați înscriși, 2.536 au fost din seria curentă, iar 679 din seriile anterioare. Au fost eliminați din examen 14 candidați.
Rezultatele parțiale arată că 1.798 de candidați au reușit să obțină medii peste 6 (șase), iar 1.429 au fost declarați respinși (dintre aceștia 202 candidați au medii cuprinse între 5-5.99). Rata de promovare este de 59,16%, luând în considerare toți candidații care au susținut examenul de Balacaureat și de 68,13% luând în considerare doar candidații din seria curentă.
16 candidați au obținut media 10.00 (zece), clasând astfel județul Vâlcea pe locul al doilea la nivel național la acest criteriu. Absolvenții care au obținut media maximă la Bacalaureat provin de la următoarele unități de învățământ: Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea – șapte absolvenți, Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” câte trei absolvenți, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea – doi absolvenți, Colegiul Național
„Gib Mihăescu” Drăgășani – un absolvent cu media 10.00 (zece).
Contestațiile s-au depus atât în format fizic, cât și electronic, până miercuri, de 1 iulie 2020 (ora 12.00). În acest caz, candidații au completat, semnat și depus/transmis electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.
• Biroul de Presă al IȘJ Vâlcea