Vâlcea devine capitala karate-ului românesc


• la finalul acestei săptămâni, Sala Sporturilor „Traian” va găzdui un mega-eveniment de anvergură națională
• intrarea spectatorilor este gratuită!

Ediția din acest a Campio­na­tului Național de Karate Interstiluri se va desfășura la Râmnicu Vâlcea, în zilele de 9 și 10 aprilie. Peste 450 de sportivi care vor reprezenta 50 de cluburi din întreaga țară își vor da întâlnire în Râmnic pentru un show incendiar. Concursul la care facem referire va avea loc în Sala Sporturilor „Traian”, la acesta ur­mând să ia startul sportivi de la toate categoriile de vârstă: minica­deți, cadeți, juniori, U21 și seniori. Probele la care sportivii se vor întrece sunt următoarele: kata individual și pe echipe, kumite individual, feminin și masculin.
Campionatul Național de Ka­rate Interstiluri este cea mai impor­tantă competiție de karate a mo­mentului din țara noastră. Prestigiul său se datorează faptului că în com­petiție se pot înscrie doar primii șase sportivi clasați la fiecare cate­gorie a celor patru stiluri: ShitoRyu, Shotokan, WadoRyu și GojuRyu.

Șase cluburi râmnicene au sportivi înscriși la eveniment. Președintele FRK este invitatul de onoare

Cum era de așteptat, la amplul eveniment ce va avea la start aproape 500 de concurenți vor lua parte și sportivi vâlceni. Nu mai puțin de șase cluburi din Râmnic vor avea reprezentanți la această competiție. Ne referim aici la CS Chimia, Clubul Sportiv Școlar, Ioniță Sport Center, Saishin Karate Do, SportMax2007 și Sensport. Impor­tanța concursului de anvergură na­țională este subliniată și de pre­zența la Vâlcea a președintelui Fe­de­rației Române de Karate, Oc­tavian Amzulescu. De asemenea, vor asista la competiție și vice­președinții Cristian Bogza, Vasile Manea și Valerian Mușat, alături de directorul tehnic Adrian Ghinea. Comisia Națională de Organizare Competiții este reprezentată prin președintele Cătălin Vlăduț, iar cea de Arbitraj este condusă de către președintele Dan Stoica. Ultimul dintre aceștia a delegat pentru competiția de la Vâlcea nu mai puțin de 27 de arbitri, dintre care opt sunt cu licență europeană. Ar mai fi de amintit și faptul că, prin prisma numărului mare de concurenți, competiția de karate se va desfășura pe cinci carpete.
Pentru cei interesați de mega-evenimentul week-end-ului din județul nostru, facem precizarea că intrarea publicului spectator se va face în mod gratuit!