Cu maxim de puncte după patru etape, Vâlcea a confiscat „fotoliul” de lider în Liga Florilor


Într-un meci disputat astăzi, 15 septembrie, la orele prânzului, SCM Râmnicu Vâlcea a întâlnit CSU Cluj-Napoca. Partida a contat pentru etapa a patra din Liga Florilor de handbal feminin și ar fi trebuit să se dispute în Sala Sporturilor „Horia Demian” de la Cluj, dar, din cauza unui eveniment comercial care a ocupat acel spațiu, partida s-a jucat la Turda, în Sala Sporturilor „Gheorghe Barițiu”. În acest meci în care practic ambele formații au evoluat în deplasare, SCM Râmnicu Vâlcea a fost însoțită de o inimoasă galerie formată din 20-30 de suporteri. Meciul a fost unul fără epilog, cu vâlcencele lui Pera stând la cârma «ostilităților» pe întreaga durată a partidei. SCM Râmnicu Vâlcea a avut un avantaj de șase goluri încă din minutul 12 (scor 9-3), pentru ca, la pauza întâlnirii, diferența dintre cele două echipe să crească până la douăsprezece goluri (scor 20-8). Cu cele trei puncte foarte necesare în clasament asigurate încă de pe parcursul primei reprize, handbalistele vâlcene și-au permis un ritm mai relaxat în actul secund, în care doar «au ținut» de scor. Partida s-a încheiat la o diferență de unsprezece goluri (scor final 34-23), într-un meci în care echipa noastră a arătat că putea să atingă și pragul de 40 de goluri marcate dacă s-ar fi forțat!

SCM Râmnicu Vâlcea rămâne pe primul loc după ce a depășit Brașovul la golaveraj

În clasamentul Ligii Florilor după primele patru etape, SCM Râmnicu Vâlcea și Corona Brașov sunt echipele care domină întrecerea. Acestea sunt singurele care au 12 puncte, adică maximul posibil după patru meciuri disputate, diferența dintre ele fiind făcută de golaveraj. Echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicu Vâlcea și de Consiliul Județean Vâlcea este deja de două runde instalată în «fotoliul» de lider al întrecerii, având un golaveraj superior brașovencelor de la Corona (+34 pentru echipa noastră, respectiv +28 pentru brașovence).
CSM București și SCM Gloria Buzău ocupă pozițiile trei și patru, fiecare câte nouă puncte (aceste echipe au câte trei victorii și o înfrângere după primele patru etape); de asemenea, în cazul lor, diferența fiind făcută de golaveraj, acesta fiind favorabil handbalistelor din Capitală.

Rezultatele etapei a patra

Sâmbătă, 14 septembrie
SCM Craiova – Minaur Baia Mare 17-22
Rapid București – SCM Gloria Buzău 27-31
CSM București – AHCM Slobozia27-21
Gloria Bistrița-Năsăud – HC Zalău 24-23
Corona Brașov – CSM Slatina 31-22
Duminică, 15 septembrie
CSU Cluj-Napoca – SCM Râmnicu Vâlcea 23-34
Măgura Cisnădie – HC Dunărea Brăila*
*meciul se joacă astăzi, cu începere de la ora 18.00
Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea