„URBAN COMBAT”, expoziție-concept a artistului Marius Burhan


Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” și Consiliul Județean Vâlcea, în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, invită vâlcenii iubitori de frumos (și nu numai pe ei), la un nou eveniment artistic. Vineri, 17 iunie 2022, de la orele 13.00, în spațiul expozițional al Muzeului de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea se va desfășura vernisajul expoziției „Urban combat” a artistului Marius Burhan.
Membru al Filialei de Pictură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Marius Burhan s-a făcut remarcat de-a lungul carierei sale prin ambiția volumetrică pregnantă a reprezentărilor sale picturale, adeseori simbiotic combinate cu sculpturi și obiecte într-un concept expozițional în care spațiul dintre lucrări joacă un rol definitoriu în compoziția întregului ansamblu.
Prin prezenta expoziție, pictorul își propune să așeze sub ochii privitorilor, într-o viziune critică, pe alocuri chiar sarcastică, crâmpeie dintr-o realitate distructivă a vremii noastre, nu atât de îndepărtată geografic sau temporal pe cât ne-am dori, plină mai degrabă de orori decât de eroism: aceea a războiului. Reacțiile spontane ale vizitatorilor vor constitui, desigur, o completare dramatică a marii compoziții pe care o reprezintă expoziția însăși și relația sa cu spațiul ce o găzduiește (o redare a eșecului civilizației, războiul, integrată în spațiul cel mai reprezentativ pentru civilizație, muzeul)!
• Material realizat cu sprijinul UAP Râmnicu Vâlcea