Un vâlcean a devenit campion european la streetball


Valcean

• acesta a fost descoperit şi inițiat în tainele baschetului de profesorul Ion Popescu, antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea

Recent, la Bucureşti s-a desfășurat Campionatul European de baschet în trei, acest sport fiind cunoscut sub denumirea de streetball. Deşi nu este foarte populară în ţara noastră, această variantă a baschetului s-a dovedit cea câştigătoare, Federaţia Română de specialitate obţinând astfel prima medalie din istoria sa la un turneu final destinat seniorilor. Şi tocmai cea de aur!
O parte însemnată a meritului naţionalei noastre pentru câştigarea trofeului european se datorează vâlceanului Ştefan Vasile (foto). Născut în anul 1984, tânărul a practicat baschetul la Clubul Sportiv Şcolar. Acolo, acesta a fost descoperit de către profesorul Ion Popescu, cel care l-a iniţiat în tainele sportului. După ani de mun­că şi încheierea perioadei de juniorat, vâlceanul a evoluat la nivelul Ligii Naţionale masculine, pentru echipe precum Energia Rovinari şi Concordia Chiajna. Cea mai mare perfor­manţă din cariera sa de jucător profesionist a venit însă nu mai departe de săptămânile trecute. Alături de Angel Santana și Cătălin Vlaicu, Ştefan Vasile a câştigat medalia de aur la Campionatul European de streetball, întrecere organizată în Bucureşti. Pentru meritul de a fi artizanul acestui mare succes din lumea handbalului continental, vâlceanul nostru a fost deja decorat cu titlul de maestru al sportului.
Se vede aşadar încă o dată că munca antrenorilor şi sportivilor de la CS Şcolar Râmnicu Vâlcea a dat roade în timp, Ştefan Vasile fiind unul dintre sportivii etalon ai prestigioasei instituţii de la poalele Dealului Capela. De asemenea, tot în lumea baschetului, CSŞ s-a făcut cunoscut prin intermediul lui Cristian Achim. Acest antrenor, profesor titular la Clubul Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea, pregăteşte echipa de baschet masculin din Oradea, care, nu mai departe de anul trecut, s-a luptat de la egal la egal cu multipla campioană naţională Asesoft Ploieşti.
„M-am bucurat foarte mult când am aflat că un fost sportiv de-al nostru, în speță Ștefan Vasile, a reuşit să câş­tige un campionat european. Este vorba despre streetball, un sport mai puţin cunoscut în ţara noastră, dar asta nu scade cu nimic din meritele lui Ştefan Vasile. Alături de colegii săi, el a reuşit să câştige o medalie de aur care înseamnă foarte mult pentru Federaţia Română de Baschet. Nu pot decât să îi apreciez încă o dată pe colegii mei pentru munca asiduă depusă neîncetat, care, iată, dă roade dintre cele mai frumoase. În acest caz, este meritul colegului nostru Ion Popescu, cel care l-a descoperit şi format pe Ştefan Vasile în acest sport”, ne-a declarat Nicolae Bugheanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea.