Un spectacol incendiar!!! „TRILOGIA BELGRĂDEANĂ”


• Sâmbătă 28 şi duminică 29 septembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Anton Pann
 

Scrisă în 1997 de Biljana Sbrljanovic, piesa structurată în trei părţi (cu acţiunea la Praga, Sidney şi Los Angeles) aduce în prim plan povestea unor emigranţi din fosta Iugoslavie care se întâlnesc pentru a sărbători Crăciunul şi Anul Nou, departe de ţara lor.

Ei încearcă sa reconstruiască, măcar de sărbători, atmosfera de la ei de acasă, de la Belgrad, atmosferă după care  tânjim cu toţi atunci când suntem departe de ţară. Cum le ies aceste sărbători şi ce mai rămâne din speranţele pe care şi le-au făcut atunci când au pornit-o la drum veţi vedea urmărind şi această premieră a Teatrului Anton Pann, eveniment care va avea loc  sâmbătă pe 28 şi duminică 29 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio.

Iată ce spunea criticul de teatru, Ion Parhon, prezent la  Festivalul de Dramaturgie “Goana după fluturi” manifestare care s-a derulat la Teatrul Anton Pann şi la care, în avanpremieră, a fost prezentat spectacolul “TRILOGIA BELGRĂDEANĂ”.

„Am asistat la o reprezentație viu aplaudată pentru tensiunea sa dramatică remarcabilă, pentru franchețea dialogului, intensitatea adeseori incendiară a confruntărilor dintre personaje şi, nu mai puţin, pentru performanţele interpretative ale unor foarte tineri şi talentați actori (în majoritate, absolvenţi ai învățământului superior clujean) ca Vlad Bîrzanu, Olimpiu Blaj, Amalia Huțan, Mădălina Ciotea, Cătălin Vieru, Reka Szasz, Andrei Brădean, Ana Şuşca, Florin Călbăjos, Ioana Predescu şi Emilian Mârnea.” Au dat tot ce este mai bun ca dumneavoastră să vă bucuraţi de un spectacol bine realizat care va intra începând de sâmbătă, 28 septembrie, în repertoriul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea.

Ion Parhon [revista Teatrul azi nr. 7-8-9/3013]

Notă. Spectacolul Trilogia Belgrădeană de Cristi Juncu cu o scenografie semnată Cosmin Ardeleanu se anunţă a fi unul incendiar, intens. Întrucât conţine limbaj licenţios nu este recomandat minorilor sau persoanelor pudice.