UN SINGUR FOCAR de Covid mai este activ în Vâlcea


Potrivit ultimelor date transmise de către angajații Direcției de Sănătate Publică Vâlcea (în după-amiaza de 23 iunie 2021), pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până la această dată, au fost confirmate 16.436 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 564 decese. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din Vâlcea se află internate 12 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: una este asimptomatică, zece au forme medii și una este internată în secția ATI.
Îmbucurător este faptul că, în prezent, în județul nostru mai este activ un singur focar de SARS-CoV-2. Acesta a fost identificat într-o unitate sanitară. Reamintim că, în lunile martie-aprilie 2021, în Vâlcea au fost active, simultan, chiar și peste 20 de focare COVID!

Nouă vâlceni se află în carantină

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 60.708 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 46.277 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 106.985 de teste în județul Vâlcea.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, nouă persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată. Alte 11 persoane se află în izolare instituționalizată”, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea