Un preot și un călugăr găsiți morți la Scundu


deces_ScunduÎn 29 februarie, poliţiştii din Prundeni au fost sesizaţi de o persoană din comuna Scundu, că la Schitul din comună se află două persoane decedate. Anchetatorii s-au deplasat la locul indicat pentru cercetări.

Într-adevăr, informațiile s-au confirmat; au fost identificate, într-o încăpere a unei clădiri adiacente schitului, cadavrele a doi bărbați, unul de 35 de ani, din oraşul Călimăneşti şi celălalt de 48 de ani, din comuna Variaş, judeţul Timiş. De asemenea, la faţa locului a fost identificat într-o cameră alăturată un generator pentru producerea curentului electric, care funcţionează cu benzină.

Cei doi bărbaţi erau preoţi şi au venit la acest schit în urmă cu 4 zile pentru a sluji împreună cu un alt preot, ultimul dintre aceştia fiind cel care le-a găsit trupurile neînsufleţite. După examinarea făcută de medicul legist, prezent la faţa locului, nu au fost identificate urme de violenţă pe corp şi, având în vedere că în camera respectivă se simţea un miros puternic de gaze nearse, concluzia prezumtivă a decesului este intoxicaţie cu monoxid de carbon.