Un nou eveniment cultural-sportiv apare pe harta județului nostru: „Acasă la Bălcescu”


În contextul aniversării a 170 de ani de la înființarea primei școli militare românești, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în parteneriat cu Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” și primăria localității omonime din județul nostru, organizează o serie de activități cultural-sportive. Acestea se vor desfășura mâine, 7 iunie, cu începere de la ora 12.00. Scopul manifestărilor este realizat de promovarea valorilor și tradițiilor naționale, a spiritului de corp și apartenenței la simbolul patronimic comun.
„Acțiunea culturală desfășurată «Acasă la Bălcescu» este prima ediție a întâlnirii instituțiilor și unităților administrative care îl au ca patron spiritual pe Nicolae Bălcescu. Așadar, este un început care reunește anual tot mai multe instituții de cultură, instituții de învățământ, militare și unități administrative, care poartă numele marelui istoric. Ne dorim ca în anul 2019, când se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Bălcescu, să se realizeze o întâlnire națională a acestora. Totodată, este și o pregătire pentru următorii ani în care România serbează evenimente și personalități importante ale istoriei. Anul 2018 marchează deopotrivă împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire și 50 de ani de la înființarea Muzeului Memorial «Nicolae Bălcescu»”, se arată într-un comunicat de presă transmis cu privire la organizarea evenimentului.

Cum se va desfășura evenimentul?

Programul primei ediții „Acasă la Bălcescu” va începe miercuri 7 iunie, de la ora 12.00, printr-o slujbă religioasă și depunere de coroane de flori la monumentul dedicat lui Nicolae Bălcescu, din centrul localității care-i poată numele. Momentul va fi urmat de un simpozion intitulat „Acasă la Bălcescu” – ediția I, de vizitarea muzeului memorial și prezentarea Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Vor fi prezenți profesori și studenți de la Academia din Sibiu, reprezentanți ai instituțiilor locale și județene, elevi și cadre didactice.