De mâine, elevii intră în febra Bacalaureatului


Mâine și poimâine se desfășoară proba orală de Limba și literatura română, din cadrul Bacalaureatului. În județul Vâlcea sunt înscriși 2.816 elevi, 2.437 absolvenți fiind din seria curentă și 379 din seriile anterioare. Aceștia  sunt repartizați la competențe în liceele unde au absolvit, iar la probele scrise arondarea s-a realizat pe 10 centre de examen.
Examenul național de Bacalaureat 2017 se desfăşoară în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat – 2011, cu modificările ulterioare), şi cu prevederile Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5.070/2016 care reglementează sectorial organizarea și desfășurarea examenului naţional de Bacalaureat în anul școlar 2016-2017. De asemenea, ordinul aprobă calendarul de desfășurare în două sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat, dar şi programa de examen pentru disciplina chimie, valabilă în sesiunile anului 2017.
Reprezentanții IȘJ Vâlcea, în frunte cu inspectorul școlar general, Andra Bică și inspectorul pe management școlar, Adina Dobrete, urează mult succes elevilor!