Un nou caz de Coronavirus în Vâlcea. Este contact al celor doi angajați de la Ambulanță


Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au anunțat că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate. Județele cele mai afectate de epidemie sunt: Suceava – 2.238 de cazuri, Arad – 423, Hunedoara – 392. În Municipiul București sunt confirmate 1.033 de cazuri. Județele cele mai puțin afectate sunt: Olt – 13 cazuri, Buzău – 15, Harghita – 17, Brăila – 18. Județul Vâlcea are 20 de cazuri confirmate, ultimul dintre cei confirmați fiind fiul ambulanțierului și îngrijitoarei (soț și soție) de la Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea, care au fost confirmați săptămâna trecută ca fiind purtători ai virusului.
Până acum, au murit 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (acestea erau internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.
• Material realizat cu sprijinul Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României