TREI MEDII DE ZECE, în Vâlcea, la Evaluarea Națională. IȘJ a anunțat la ce școli au învățat elevii care le-au obținut


Așa cum vă anunțam anterior, joi, 23 iunie 2022, au fost afișate rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a care s-au înscris și au participat la cele două probe ale Examenului de Evaluare Națională din acest an. Aceste rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (14-16 iunie 2022) se pot modifica după soluționarea contestațiilor.
În urma evaluării lucrărilor, proporția candidaților din județul Vâlcea cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 85,4% (2.149 de candidați). Numărul candidaților cu media generală 10 este trei. Cele trei medii de 10 au fost obţinute de elevi de la trei școli din Râmnicu Vâlcea: Şcoala Gimnazială „Take Ionescu”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” (fosta Școală nr. 10) și Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.

55 de elevi vâlceni au obținut nota maximă la Matematică. Doar 12 la Limba Română

Rezultatele înaintea contestaţiilor clasează elevii vâlceni pe locul cinci la nivel național, procentul de promovabilitate fiind de 82,3%. La proba de Limba și literatura română 2.295 candidați au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 12 candidați au obținut nota 10. La Matematică, 1.996 candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 55 candidați au obținut nota 10.
„Rezultatele finale vor fi anunțate joi, 30 iunie 2022. Nu au existat situații de elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă, în județul Vâlcea. Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%)”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea