După o investiție de 2,5 milioane lei, PODUL DE FIER DIN ZONA MUNTENI a fost redat circulației


Zilele trecute, conducerea Consiliului Județean Vâlcea, alături de primarii mai multor comune, a fost prezentă în zona Munteni pentru a marca momentul de finalizare a lucrărilor de reabilitare care s-au desfășurat, în ultimele trei luni, la podul care face legătura între comunele Mihăești și Galicea. Investiția la care facem referire, în valoare de 2,5 milioane lei, face parte dintr-un proiect amplu derulat de Consiliul Județean Vâlcea, care a primit o finanțare europeană de 16,5 milioane euro. Acești bani sunt folosiți pentru modernizarea întregului Drum Județean 678 A, care pleacă din Drumul Național 64 (Tătărani), traversează comunele Mihăești, Galicea, Nicolae Bălcescu și ajunge la Milcoiu (Drumul Național 7).
„Podul are o istorie interesantă. Lucrările de construire au început în anul 1927, doi ani mai târziu au fost sistate și au fost reluate în anul 1934. Cele două grinzi metalice care alcătuiesc suprastructura podului au fost aduse de la Cernăuți, de la un pod de cale ferată dezafectat. Singurele lucrări de consolidare de la punerea lui în funcțiune, în anul 1941, au fost efectuate de RAJDP Vâlcea, în anul 2002. Prin redarea în circulație a podului, se revine la varianta inițială de trafic, care oferă posibilitatea celor care vin din zona de sud a județului să scurteze drumul către București, evitând zona aglomerată a Râmnicului”, ne-au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
La inaugurarea lucrărilor, pe lângă președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, au participat mai mulți primari ai comunelor din vecinătatea podului din zona Munteni (este vorba despre primarii din Mihăești, Băbeni, Budești, Galicea, Olanu, Drăgoești, Nicolae Bălcescu).