Trei băbenari au făcut prostii în Luxemburg și au crezut că scapă fugind în România


Miercurea trecută, pe data de 27 octombrie 2021, angajații Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea, în colaborare cu polițiștii orașului Băbeni, au pus în aplicare trei mandate europene de arestare. Acestea erau emise de către autorităţile judiciare din Luxemburg și priveau doi bărbați (cu vârstele de 36 și 45 de ani) și o femeie (în vârstă de 26 de ani), toți domiciliați în orașul Băbeni.
Cei trei erau căutați în vederea arestării pentru comiterea mai multor fapte pe teritoriul statului Luxemburg. Vâlcenii sunt acuzați că au folosit în public nume false care nu le-au aparținut, cu ocazia deschiderii mai multor conturi de la diferite instituții, folosirea de acte oficiale falsificate și spălare de bani. Toate faptele la care se face referire au fost săvârșite în cursul anului 2015. Deci, iată că «mâna lungă» a legii i-a prins pe cei trei chiar și după șase ani de la săvârșirea faptelor!
„Persoanele în cauză au fost prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de aceştia, ei fiind ulterior introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din județul Argeș”, ne-au informat angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea