Totul despre rubin: legende spectaculoase și beneficii incredibile


Denumit și piatra pasiunii, rubinul este una dintre cele mai căutate pietre prețioase din lume. Caracteristica ce îl definește cel mai bine este culoarea roșu aprins, însă specialiștii în domeniul bijuteriilor îl pun în top și datorită durabilității, rarității și strălucirii aparte. Nu degeaba hindușii îl consideră „regele pietrelor prețioase, mai presus chiar decât diamantul.
Rubinele au fost exploatate de-a lungul timpului din zone precum Thailanda, India, Australia, Pakistan, Columbia, Birmania, Mozambic și Kenia. Deși poate fi exploatat din mai multe locuri, nu toate rubinele au calități superioare, motiv pentru care ajung la licitații internaționale la prețuri foarte mari. Locul 1 în topul celor mai scumpe rubine din lume este ocupat de „Sunrise Baby”, un rubin birmanez de 25,5 carate, care a fost vândut cu prețul record de 30,4 milioane de dolari. 

Află totul despre rubin în rândurile de mai jos – de la legendele „țesute” în jurul acestei pietre prețioase până la miraculoasele proprietăți pe care le are. 

Totul despre rubin: cele mai cunoscute legende

 La fel ca alte pietre prețioase, și rubinul are legendele lui transmise din generație în generație.
Rubinul nu era purtat de civilizațiile străvechi doar pentru aspectul estetic deosebit, ci și pentru puterile lui tămăduitoare. Oamenii îl purtau deseori ca amuletă, considerând că vor fi protejați de ciumă, dar și de alte pericole. Se spunea despre această piatră prețioasă că îmbunătățește sănătatea trupească, alungă tristeţea şi gândurile păguboase.
Hindușii considerau în trecut că oamenii care oferă în dar rubine zeului Krishna vor deveni împăraţi într-una din vieţile următoare.
Una dintre cele mai surprinzătoare povești despre rubin spune că împăratul chinez Kublai Khan (gazda lui Marco Polo) ar fi oferit un întreg oraş în schimbul unui rubin de dimensiuni mari.
O superstiţie burmaneză spune că introducerea rubinului în corp poate face un om să devină puternic faţă de săgeţi, săbii şi alte arme.
În Orient, era de bun augur să-l îl porți în ziua de miercuri, mai ales dacă pleci la drum.
Potrivit tradiţiei, rubinele sunt dăruite cu ocazia celei de-a patra sau a cincisprezecea aniversări a căsătoriei.
Totul despre rubin: proprietăți și beneficii

Se spune despre rubin că este o piatră a succesului pe toate planurile. Purtătorul se simte mai optimist, mai încrezător în propriile atuuri, este mai inspirat să ia decizii bune și are un nivel de energie ridicat. Cu alte cuvinte, cei care poartă bijuterii cu rubine se fac mai ușor remarcați în societate și ating mai ușor faima și succesul.
Alte surse spun că rubinul este un simbol al luminii, un îndrumător spre calea fericirii. Ajută purtătorul să scape de stresul zilnic, să vadă soluțiile mai ușor și să acționeze atunci când apar oportunități în viața lui.
Există și opinii conform cărora rubinele au puterea să vindece tăieturile, să oprească sângerările, să calmeze febra și crampele. De asemenea, se mai spune că aceste pietre prețioase mai au efecte benefice și în caz de infecții, infertilitate, diabet, anemie, febră, melancolie, hipertensiune arterială și intoxicări.
Toată lumea știe că roşul este culoarea pasiunii, a energiei și a puterii. Această piatră prețioasă ne încurajează să ne trăim viața fără teamă, să învățăm mereu lucruri noi și să fim mai buni cu cei din jurul nostru.

Sursa foto:
https://unsplash.com/photos/itriu-lCKzs