TOȚI ELEVII VÂLCENI încep «săptămâna» de educație financiară


Prin decizia Parlamentului României, începând cu acest an, ziua de 11 aprilie a fost declarată „Ziua națională a educației financiare”.
La inițiativa Ministerului Educației, în săptămâna 11-14 aprilie 2022, profesorii pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, de toate disciplinele, sunt încurajați să organizeze activități de educație financiară, pe care le vor integra în planurile de lecție curente disciplinei, de la fiecare clasă din încadrare.
Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în baza parteneriatului intitulat „Pactul pentru Educație Antreprenorială”, încheiat încă din anul 2019 cu Confederația Națională pentru antreprenoriat feminin (C.O.N.A.F.) România, organizează luni, 11 aprilie 2022, de la ora 11.30, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, dezbaterea cu tema «Educația financiară, un „must have”». La eveniment vor participa elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”, Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Colegiul Economic și Colegiul Energetic (toate din Râmnicu Vâlcea).
Cei 150 de elevi, care vor participa la dezbateri, au ocazia să interacționeze în mod direct cu reprezentanți C.O.N.A.F.: Cristina Chiriac – președinte C.O.N.A.F., Nicoleta Munteanu – vicepreședinte C.O.N.A.F., Magda Popescu – președinte C.O.N.A.F. Vâlcea și să afle informații importante despre antreprenoriat și educație financiară.

Bancherii vor merge în școli din șase orașe vâlcene

„Este important pentru toţi cetăţenii să conştientizeze că există nevoia unei educaţii financiare care să fie transmisă de la cele mai fragede vârste. Rolul educației financiare în școli este de a-i familiariza pe elevi, și nu numai, cu mijloacele simple de acces la produsele financiare de bază, de a forma abilităţile necesare pentru a folosi servicii financiare accesibile – internet banking, creditare, economisire sau investiţii, despre a-i învăţa să îşi deschidă un cont, despre a-i face să participe activ la mersul economiei reale. Având în vedere acest obiectiv, la invitația Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, 15 reprezentanți ai instituțiilor bancare din județ vor desfășura luni, 11 aprilie 2022, activități de informare în școli din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Berbești, Horezu, Brezoi, Băbeni. Elevi din toate ciclurile de învățământ, vor avea ocazia să afle de la specialiștii din domeniu importanța cunoașterii și utilizării instrumentelor financiare, planificare financiară personală, comportamente financiare corecte, alegeri financiare inteligente, înțelegerea gestionării responsabile a finanțelor personale, istoria banilor”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea pe marginea acestui subiect.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea