TINERII BRACONIERI DIN IONEȘTI au fost prinși de polițiști


La data de 28 aprilie, angajații Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Râmnicu Vâlcea au depistat, în flagrant delict, patru tineri care transportau ilegal pește cu un autovehicul. Angajații de ordine publică din cadrul Poliției Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Râmnicu Vâlcea. În autoturism se aflau și trei pasageri, cu vârstele de 20, 21 și 22 de ani, toți domiciliați în comuna Ionești.
Polițiștii au procedat la efectuarea controlului autoturismului, în interiorul căruia au fost descoperiți 15 saci ce conțineau pește de diferite specii, o barcă pneumatică și plase de pescuit monofilament și plurifilament. Din verificările efectuate s-a stabilit că aceștia ar fi pescuit peștele în noaptea de 27 spre 28 aprilie 2022, din râul Olt.

Mașina în cauză a fost confiscată

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au dispus confiscarea și ridicarea în vederea confiscării a următoarelor bunuri: autovehiculul folosit la transport, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei, 477 kg de pește speciile crap și caras în valoare de 6.000 lei, 1.500 metri de plase de pescuit monofilament și plurifilament și o barcă pneumatică cu vâsle. De asemenea, polițiștii au întocmit acte premergătoare urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibitive; deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește; producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm, prevăzute de Ordonanță de Urgență nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura”, ne-au anunțat polițiștii vâlceni cu privire la această «captură».
Sursă foto: IPJ Vâlcea
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea