Taijiquan – arta contopirii omului cu cerul


• datorită frumuseții sale, taiji-ul mai este numit meditație în mișcare sau gimnastică energetică

Taijiquan-ul (tai chi chuan) este o practică seculară  din cultura chineză care se bazează pe filosofia taoistă a echilibrului universal. Principiul de bază al acestei gândiri porneşte de la ideea că totul este interconectat şi că, de fapt, partea conţine informaţia întregului. Totuşi, legătura energetică dintre om şi univers a fost întreruptă, având consecinţe asupra sănătăţii, dar şi calităţii vieţii în general.Folosind tehnici care ţin de postură, mişcare, respiraţie şi vizualizare, practicantul de taijiquan poate restabili legătura energetică dinte el şi univers, poate descoperi energia internă „qi”- pe care, în stadii avansate, o poate folosi pentru vindecarea altora, dar si pentru autoapărare. Datorită modului de acţiune al taijiquan-ului şi efectului său asupra sănătăţii practicanţilor, el constituie obiectul unor ample studii  ştiinţifice întreprinse pe plan internaţional. De altfel, în anul 1988, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat Taijiquan-ul drept mijlocul cel mai eficace de păstrare a sănătăţii.
Este uşor de practicat pentru persoane de orice vârstă, efectele asupra sănătăţii şi vitalităţii fiind de necontestat datorită modului de acţiune asupra meridianelor energetice, dar şi asupra celor trei comori:  JING-ESENŢĂ                QI-ENERGIE                SHEN-SPIRIT
Pentru prima dată în Rm. Vâlcea ai ocazia să practici taijiquan și să beneficiezi de efectele sale miraculoase:- învaţă secretul meditaţiei în mişcare;- învaţă să simţi şi să controlezi energia internă;- învaţă sa fi o parte a întregului prin refacerea legăturii energetice cu natura;- învaţă să pătrunzi într-o lume care a fost ascunsă simţurilor;- învaţă să-ţi echilibrezi energiile yin-yang;- învaţă cum să devii o Fiinţă adevărată;- învaţă că termenul „imposibil” există doar din cauza ignoranţei. Înscrieri la tel 0766/307025 (Bogdan Aslan)