Surpriză în derby-ul Vâlcii! CSM a luat toate punctele de la Drăgăşani (2)


Octavian Vasile: fotbalistul mic a produs rezultatul mare
 

Chiar dacă repriza secundă a început cu întârziere, brigada de arbitri „zăbovind” câteva minute suplimen­tare la vestiare, ambele formaţii au avut un start furibund, încercând să dea cât mai repede lovitura în poarta „duşmanului”. Rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate şi, după numai trei minute de la reluarea partidei, în urma unui contraatac purtat în mare viteză, N’Kongue este oprit de apărătorii Damilei prin fault, în suprafaţa de pedeapsă. Centralul indică „punctul cu var”, iar cel trimis să execute penalty-ul este mijlocaşul Andrei Neagoe. Râmniceanul execută modest, balonul expediat de el trecând pe lângă stâlpul din stânga porţii apărate de Dragoş Geantă. Damila scapă cu „faţa curată” după acest moment delicat, iar fotbaliştii lui Erik Lincar se aruncă şi mai tare în ofensivă. Atacul alb-verzilor capătă forţe proaspete, după ce Albert Voinea este înlocuit cu Adrian Codin. Pârvulescu şi Lircă, în minutele 61, respectiv 65 trec de puţin pe lângă deschiderea scorului, hazardul sau intervenţiile portarului Tufişi făcând ca tabela electronică a stadionului din Drăgăşani să rămână imaculată.

Jocul prinde însă o turnură neaşteptată în minutul 67. La o fază aproape identică cu cea din care Chris­tian N’Kongue obţinuse penalty-ul ratat de Neagoe, acelaşi vârf de atac francez reuşeşte să treacă în viteză de un fundaş advers şi îl „serveşte” excelent pe Octavian Vasile cu o centrare în preajma suprafeţei de pedeapsă. Agilul mijlocaş râmnicean, probabil cel mai scund jucător de pe teren, interceptează şi avansează foarte bine cu balonul, iar de la numai câţiva metri distanţă de poarta Damilei, îl execută plasat pe „nefericitul” Dragoş Geantă.

După deschiderea scorului, „spiritele” încep să se precipite, atât pe teren, cât şi în tribune. Fotbaliştii de la CSM încearcă în anumite momente să tragă de timp, practicând totodată un joc mai dur, presărat cu faulturi. Centralul râmnicean Teodor Crăciunescu a fost aspru contestat pe finalul partidei de către suporterii Damilei (aceştia acuzând „circul de pe teren” şi maniera de a lăsa jocul prea liber), dar şi de către o parte din oficialii şi jucătorii gazdelor. Chiar dacă oaspeţii au evoluat în inferioritate numerică pe final (atacantul Stoica fiind eliminat în minutul 86), fotbaliştii Damilei nu au reuşit să schimbe cu nimic soarta întâlnirii, CSM impunându-se la limită (scor 1-0) în marele derby al judeţului Vâlcea.