Surpriză în derby-ul Vâlcii! CSM a luat toate punctele de la Drăgăşani (1)


damila_csm• Damila Măciuca – CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
 

Sâmbătă, Stadionul „Municipal”, din Drăgăşani, a găzduit un eveniment, desfăşurat în premieră, la nivelul judeţului nostru. Două formaţii vâlcene s-au întâlnit, într-un meci oficial, din cadrul Ligii a II-a la fotbal. Partida dintre Damila Măciuca şi CSM Râmnicu Vâlcea a contat pentru etapa a XIV-a a Seriei Vest şi a opus, la momentul respectiv, echipe clasate diametral opus în ierarhie. Gazdele, pregătite de Erik Lincar, ocupau un excelent loc trei, deşi gruparea din comuna Măciuca este nou-promovată în eşalonul al doilea valoric al fotbalului românesc. De partea cealaltă, municipalii antrenaţi de Laurenţiu Tudor ocupau un modest loc treisprezece, ultimul în clasament.

Nimic la nimic în prima repriză

Conştienţi de importanţa acestui meci, atât prin prisma punctelor puse în joc, dar, mai ales, datorită orgoliilor şi contrelor ce au existat între conducătorii celor două cluburi de când Damila a devenit „colegă” de serie cu CSM, ambii tehnicieni au trimis în teren cele mai importante „piese” pe care le aveau la dispoziţie. Erik Lincar a mizat pe următoarea distribuţie: D. Geantă – Samson, I. Stoica (C), Pârvulescu, A. Stoica – Melcea, Iordache, Lircă, B. Geantă – Popa şi Voinea. Forţat de unele indisponibilităţi, Laurenţiu Tudor a început meciul cu o formulă nouă pentru acest sezon: Tufişi – Tomozei, Plecanciuc, Popescu, Vătăjelu – Vasile, Pârvu (C), Neagoe, Traore – Stoica şi N’Kongue.

În faţa unei asistenţe formată din aproximativ 1.000 de spectatori, Damila s-a dovedit mai incisivă, în prima parte, a întâlnirii, atacurile pe benzi, purtate în viteză de golgeterul Albert Voinea stârnind panică în preajma careului celor de la CSM. Francezul Christian N’Kongue a oferit emoţii suporterilor Damilei, chiar în momentul în care aceştia se pregăteau de pauză, anticipând eronat fluierul centralului Teodor Crăciunes­cu. În ultimul minut de joc al primei reprize, atacantul de culoare a ratat din poziţie ideală şansa de a-şi aduce echipa în avantaj, şutând puternic, de la nici zece metri, mult peste poarta apărată de Geantă.
CONTINUARE…