Sume record pentru dezvoltare rurală


• Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a plătit, efectiv, până în data de 30 iunie 2011, suma de 2,11 miliarde de euro din fondurile alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR)

Aşa cum vă anunţam şi în ediţiile noastre anterioare, fondurile nerambursabile au fost acordate solicitanţilor de fonduri care au înaintat o cerere de plată eligibilă, în acord cu prevederile Programului şi care, după ce a fost verificată, atât din punctul de vedere al documentelor, cât şi efectiv pe teren, a fost aprobată de către experţii APDRP.

Alocarea totală pentru Măsurile de investiţii din cadrul PNDR pe care APDRP le implementează este de 7,01 miliarde de euro, din această sumă fiind solicitate până la sfârşitul lunii iunie 2011 peste 14 miliarde de euro pentru 69.686 de cereri de finanţare, respectiv 209,8%.  Această situaţie arată interesul uriaş pe care Măsurile PNDR îl suscită şi potenţialul de absorbţie totală pe care România îl are pentru acest Program.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a selectat pentru finanţare un număr de 47.692 de cereri de finanţare în valoare de 4,41 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de angajare a fondurilor de 63% din alocările Măsurilor de investiţii. APDRP a contractat până în prezent 30.071 de proiecte, procesul fiind în plină desfăşurare.