Studenţi ai UCB, în practică la Finanţele Publice vâlcene


În perioada 30 iunie – 20 iulie, studenţi ai anului II de la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Râmnicu-Vâlcea participă la un stagiu de practică organizat în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea.

«Stagiul de practică se desfăşoară în baza convenţiei încheiată între Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea şi Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, în conformitate cu prevederile Legii nr. 258/2007 privind practica elevilor şi studenţilor, constituind parte componentă a parteneriatului instituit între Finanţele Publice vâlcene şi unităţile de învăţământ liceal şi universitar din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Principalele obiective ale acestui stagiu de practică vizează: consolidarea cunoştinţelor teoretice privind fiscalitatea acumulate de studenţi de-a lungul celor doi ani de studiu, familiarizarea cu problematica şi practica fiscală, precum şi documentarea în perspectiva elaborării lucrărilor de licenţă.

Pentru reuşita stagiului, de comun acord cu cadrele didactice, am ales activităţi reprezentative ale Fiscului în concordanţă cu portofoliul de practică şi am desemnat funcţionari publici cu o bogată experienţă profesională pentru îndrumarea studenţilor» – a declarat Gheorghe Gogîrnoiu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea.