Standardele europene, criteriu de modernizare a Spitalului Judeţean


• 2,53% era procentul lucrărilor finalizate, la sfârşitul lunii mai • termenul la care acesta ar trebui să funcţioneze la parametrii normali este septembrie 2014
 

Lucrările la Spitalul Judeţean au demarat în trombă, în prezent, echipele de muncitori acţionând la etajele cinci şi şase. Aceştia pot executa lucrări la două etaje simultan pentru a nu perturba fonic pacienţii de la etajele inferioare. Secţia de pediatrie a fost, de asemenea, mutată, deoarece, acesta era iniţial poziţionată la etajul cinci al spitalului. Lucrările presupun schimbarea structurii de rezistenţă modernizarea grupurilor sanitare, conform standardelor Uniunii Europene. Instalaţiile electrice, ventilaţia, dar şi dotările din saloane (paturi, mese, noptiere) vor fi parte din modificări.

Aparatura medicală va fi înlocuită unde va fi cazul. Contractul de finanţare a proiectului are o du­rată de implementare de 36 luni. Lucrările au început cu întârziere din cauza faptului că, la momentul pregătirii achiziţiilor, s-a modificat legislaţia şi procedurile au trebuit să fie reluate. Termenul de finalizare al acestora se preconizează a fi septembrie 2014. La ultima verificare a stadiului lucrărilor, realizată la sfârşitul lunii mai, procentul de realizare era de 2,53%. S-a lucrat continuu de atunci, ne anunţă inginerul Aurelian Chiriţă, responsabilul direct al lucrărilor de la Spital. Astfel că, procentul în momentul de faţă este unul superior celui înregistrat în perioada anterioară.