Șocant: Incendiu de proporții în Șușani


În week-end, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru o intervenție destul de dificilă, în comuna Șușani. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că trebuie să se lupte cu vâlvătăile care cuprinseseră nu mai puțin de trei imobile. Din cauza cantității mari de materiale combustibile și distanței mici dintre construcții, incendiul a cuprins aceste trei gospodării, misiunea salvatorilor fiind destul de dificilă.
Conform unui raport dat publicității prin intermediul unui comunicat de presă, până la stingerea incendiului au ars:
• proprietar Nicolae S. – două case de locuit; construite din lemn cu învelitori din tablă, pe o suprafață de circa 90 mp, respectiv aproximativ 100 mp; un depozit pe o suprafață de circa 20 mp; o magazie pe o suprafață de circa 30 mp; 3,5 tone cereale și alte bunuri (două foi de cort pentru nunți, mese, bănci, mobilier electrocasnice). Din nefericire, în incendiu au murit 14 păsări.
• proprietar Liviu B. – o casă de locuit, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 80 mp; mobilier și electrocasnice.
• proprietar Gheorghe P. – o bucătărie de vară, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 40 mp; mobilier și electrocasnice.
De asemenea, pompierii au anunțat că a fost necesară intervenția echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat din cauza unor atacuri de panică suferite de doi bărbați (în vârstă de 50 de ani, respectiv 70 de ani) și o femeie (în vârstă de 80 de ani). În ceea ce privește incendiul, pompierii anunță, drept cauză probabilă stabilită în urma cercetărilor preliminare, producerea unui scurtcircuit electric.