Sezonul de handbal s-a terminat: VÂLCEA E PE PRIMUL LOC!


Astăzi, 18 mai 2020, Federația Română de Handbal a anunțat finalizarea campionatelor Liga Florilor (feminin) și Liga Zimbrilor (masculin). În urma votului exprimat în Consiliul de Administrație al FRH, s-a decis să nu se acorde titlurile în acest sezon în cele două campionate interne! Decizia a fost adoptată cu 11-5 scor la voturi. Hotărârea se va aplica în ambele campionate interne desfășurate sub egida FRH. Asta înseamnă că SCM Râmnicu Vâlcea (la feminin) și Dinamo București (la masculin) au încheiat campionatele pe primul loc, chiar dacă nu vor primi titluri de campioane.
Deși a ratat posibilitatea de a cuceri un nou titlu de campioană națională, prin obținerea primului loc în clasamentul «înghețat» definitiv prin decizia FRH, SCM Râmnicu Vâlcea este deja sigură de prezența în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, probabil chiar în prima urnă valorică (așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut). Prin prisma ranking-ului foarte bun pe care campionatul feminin românesc îl are la nivel european, cel mai probabil și echipa clasată pe locul al doilea, CSM București, va primi un wildcard pentru a evolua tot în Liga Campionilor. Diferența dintre cele două ar fi că SCM Râmnicu Vâlcea, pe baza statutului de cap de serie pe care îl va avea la tragerea la sorți, va avea parte de o grupă mai facilă.

Cupa României se joacă… dacă se va putea

În ceea ce privește cea de-a doua competiție inter-cluburi ca importanță organizată sub egida Federației Române de Handbal, trebuie spus că aceasta se va disputa (începând cu cele două meciuri rămase din faza sferturilor de finală și continuând cu final four-ul) doar dacă se va putea prin prisma condițiilor sanitare. De altfel, această ediție a Cupei României nu va conta pentru calificarea în cupele europene, nominalizarea echipelor românești care vor reprezenta handbalul intern în viitorul sezon european urmând să se facă exclusiv prin prisma locurilor ocupate în campionat.
Reamintim că, în Cupa României, SCM Râmnicu Vâlcea urma să evolueze în faza sferturilor de finală, pe teren propriu, contra Dunării Brăila.