Senatorul Frâncu îi cere ministrului Lăzăroiu să comunice numărul de beneficiari de ajutoare de încălzire din judeţul Vâlcea


Î N T R E B A R Efrancu_emilian1

Adresată: Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Domnului ministru: Laurenţiu Sebastian LĂZĂROIU

Domnule ministru,

Guvernul României a aprobat prin ordonanţă de urgenţă ca românii care au un venit de cel puţin 786 lei pe membru de familie să nu mai beneficieze de căldură subvenţionată de la stat decât în proporţie de 5%, urmând ca de ajutoarele pentru căldură să beneficieze doar românii „foarte săraci”. Mai mult, domnul prim ministru Emil BOC a declarat, citez, că „o bună parte din subvenţia pe care Guvernul o dădea generalizat, la toată lumea, se va duce la Ministerul Muncii pentru ajutoare de încălzire acordate persoanelor care au venituri mici”.

Având în vedere iminenta apropiere a sezonului rece, vă rog, domnule ministru, să îmi precizaţi care va fi repartiţia pe judeţe a celor 345 milioane de lei promişi de domnul BOC ca „ajutor pentru persoanele care au venituri mici”. De asemenea, vă rog să îmi comunicaţi câte persoane din judeţul Vâlcea vor beneficia de ajutoarele de încălzire oferite de Guvernul României prin ministerul pe care îl conduceţi.

Solicit răspuns scris.

senator,

Emilian FRÂNCU