Ceasul rău


Adăpost de animale și tone de lucernă distruse

Luni, 5 septembrie, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea unui cetățean din comuna Orlești. Până la stingerea focului, au ars: adăpostul de animale, pe o suprafață de 32 mp, 3 tone lucernă, mobilier, obiecte de îmbrăcăminte și lemne de foc. Valoarea pagubelor se ridică la 8.000 lei. Cauza o constituie fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiu la un bar din Băbeni

Marți, 6 septembrie, angajații ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un bar din Băbeni. Până la stingerea incendiului au ars: acoperișul barului și bunuri din mansardă (elemente de mobilier, aparatură electronică). Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei incendiului.

Incendii de vegetație, un bărbat decedat

Zilele trecute, echipajele ISU Vâlcea s-au deplasat în comunele Roșiile și Măciuca pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată. Până la stingerea focului, au ars 10 ha de vegetație. În toate cazurile, incendiile au izbucnit după utiliza­rea focului fără respectarea re­gu­lilor de apărare împotriva in­cen­dii­lor. Din păcate, la intervenția din co­muna Măciuca, un bărbat de 52 de ani a fost găsit decedat. Acesta era întins pe jos și prezenta urme de arsuri la nivelul membrelor superioare.