Senatorul Coca cere lămuriri Ministrului Transporturilor şi al Infrastructurii în legătură cu Agenţia de Voiaj CFR Rm. Vâlcea


Domnule ministru,

În urma unui memoriu semnat de 103 persoane mi se aduce la cunoştinţă că începând cu data de 23.O3.2012, Agenţia de Voiaj CFR Rm. Vâlcea se desfiinţează.

Menţionăm că această agenţie deserveşte staţiunile Olăneşti, Govora şi Călimăneşti, staţiuni în care au funcţionat agenţii CFR, iar turiştii, la momentul respectiv au fost îndrumaţi către Agenţia Rm. Vâlcea, fiind singura agenţie din judeţ.

Agenţia de voiaj CFR devenind şi agenţie de turism, în cadrul acesteia, în afara activităţii de bază, respectiv emiterea biletelor de tren, se emit şi bilete de avion la toate companiile, bilete de autocar în străinătate(Atlassib, Eurolines), pachete turistice în ţară şi în străinătate, rezervări hoteliere în ţară şi în străinătate, asigurări medicale.

Rezultatele obţinute din vânzarea produselor de mai sus în această agenţie s-au dovedit rentabile.

Domnule ministru, vă rugăm să susţineţi menţinerea acestei agenţii, gândindu-vă la nevoile cetăţenilor în dorinţa lor de a-şi procura din timp biletele, dar şi la aspectul social având în vedere că sunt în continuare oameni care îşi pierd locuri de muncă.

Ataşat vă transmit tabelul nominal cu persoanele care susţin menţinerea Agenţiei de Voiaj CFR.

Solicit prezentarea răspunsului dumneavoastră în scris.

Senator PSD,

Laurenţiu Florian Coca