Se deschide tabăra de creație – Peisajul în plein-air la Muzeul Memorialul „Nicolae Bălcescu”


Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Liceul Academic de Arte Plastice „IGOR VIERU” din Chişinău, organizează în perioada 27 octombrie – 4 noiembrie 2017, tabăra de creație – Peisajul în plein-air la Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”. Proiectul cultural este susținut de Consiliul Județean Vâlcea, Fundaţia „Voice of Art” și GASPECO.
Tabăra de creație va debuta cu expoziția de desen a tinerilor artişti din Republica Moldova, a cărei vernisare va avea loc sâmbătă, 28 octombrie 2017, ora 16,00 la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Rm. Vâlcea.
În ansamblu, acțiunea culturală prefigurează debutul manifestărilor dedicate Centenarului şi are în vedere continuarea și consolidarea unei tradiții recunoscute la Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”: o punte de legătură și călăuză pentru tinerele talente de peste Prut în cunoașterea şi valorificarea spiritului culturii şi patrimoniului românesc.
În celebrarea Centenarului, limbajul comun al culturii și artei poate să reprezinte o puternică legătură și apropiere a „privirii în oglindă”, a asumării oneste a trecutului, al abordării realiste a prezentului şi al proiectării pragmatice a României Viitoare, parte integrantă a unei Europe unite, în prag de sărbătorire a 100 de ani de la înfăptuirea Statului Naţional Unitar Român.
În acest an, participă la tabără şapte tineri din cadrul Liceului Academic de Artă Plastică „IGOR VIERU” din Chișinău: Cezar CIOBANU, Sorina PĂCĂTOS, Ioan-Vasile POSTICĂ, Natalia BZOVII, Alisa BIVOL, Sanda CEBAN şi Doina MÎNDREAN, sub îndrumarea cadrelor didactice din Chișinău: director Nicoleta STATI și prof. Anatol GHIMPU.
Tabăra va fi deschisă pentru iubitorii de artă și culoare pe care-i invităm să viziteze în această perioadă Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”.