SCM a trecut fără emoții de VÁCI


SCM Râmnicu Vâlcea a debutat, în cele din urmă, în grupele European League de handbal feminin, cu o săptămână întârziere, după ce meciul pe care trebuia să îl susțină săptămâna trecută, în Danemarca, la Viborg, a fost reprogramat (în lotul echipei daneze au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu Coronavirus).
Duminică după-amiaza, pe 16 ianuarie 2022, SCM a primit, în Sala „Traian”, vizita grupării machiare VÁCI NKSE din Ungaria. Partida a fost, cel puțin în prima ei parte, la discreția echipei finanțată de Primăria Râmnicu Vâlcea și de Consiliul Județean Vâlcea. La pauza întâlnirii, gazdele aveau zece goluri avantaj, scor 21-11. Partea secundă nu a mai contat prea mult, fiind un recital de goluri de ambele părți. Cu victoria deja în «buzunar», municipalale au știut să țină de scor și să își facă meciul ușor. Partida s-a încheiat cu o victoria echipei râmnicene, scor 39-29, care a obținut astfel primele puncte în această grupă din care mai fac parte Viborg și Chambray Touraine.

România are trei reprezentante în cea de-a doua competiție intercluburi ca valoare din Europa

Vă reamintim că Liga Florilor din România are trei reprezentante în această competiție. Este vorba despre Minaur Baia Mare (care s-a aflat în prima urnă valorică), Măgura Cisnădie (s-a aflat în a doua urnă) și SCM Râmnicu Vâlcea (a fost în a treia urnă).
Tot trei reprezentante în faza grupelor are și Franța: Nantes, Besancon și Chambray Touraine. Câte două reprezentante au campionatele din Danemarca (Viborg și Herning Ikast), Norvegia (Sola HK și Storhamar) și Ungaria (Moterson și Váci). Câte o echipă în grupele European League au avut campionatele din țările: Croația (Lokomotiva Zagreb), Germania (Bietingheim), Polonia (Zaglebie Lubin), Rusia (Lada Togliati).
În lunile ianuarie și februarie 2022, se vor juca meciuri în sistem tur-retur, între toate cele patru echipe care fac parte din aceeași grupă (rezultând șase meciuri pentru fiecare formație). La finalul celor șase etape, echipele clasate pe primele două locuri (în funcție de numărul punctelor acumulate) se vor califica în sferturile de finală ale competiției.