Bovină cu greutatea de aproape o tonă, SCOASĂ CU EXCAVATORUL dintr-un canalDuminică, 16 ianuarie 2022, la orele după-amiezii, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru a salva o bovină care căzuse într-un canal (șanț). Incidentul s-a petrecut în apropierea unei ferme de animale din comuna Pesceana.
Pompierii ajunși la fața locului, alături de reprezentanții Comitetului local pentru situații de urgență din Pesceana, au reușit să salveze bovina, care are greutatea de aproape o mie de kilograme. Animalul rămăsese captiv în acea zonă după ce plecase din țarcul în care se afla. Bovina a ieșit pe o spărtură făcută în gard după ce două animale s-au împuns și au rupt acel gard.
Pentru salvarea bovinei a fost necesară folosirea unui excavator. După ce a fost scoasă din noroi, bovina a fost evaluată de un veterinar, care i-a administrat calciu pentru a-și reveni (animalul era epuizat din cauza încercărilor pe care le făcuse pentru a se elibera din noroi).
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea