Săraru se fereşte să pronunţe cuvântul „promovare”


• ratările vâlcene din barajele ultimilor doi ani l-au pus pe gânduri pe edilul liberal
Şeful administraţiei locale din Şirineasa continuă să rămână alături de echipa de fotbal a comunei şi dezvăluie că procesul de construcţie a unei echipe solide rămâne obiectivul de bază în sezonul următor. Vorbele sale vin pe fondul înteţirii zvonurilor cum că trupa din localitate se va întări peste vară pentru atacarea marelui obiectiv.
Dan Săraru declară, însă, răspicat că misiunea profesorului Teleşpan nu este atingerea barajului cu orice preţ, dimpotrivă: „Pentru noi, acest nou an competiţional este unul dedicat tot consolidării lotului, nu atât promovării. Ideea noastră este să punem la punct o formaţie cu adevărat solidă care să câştige promovarea, nu care să sufere pe finalul sezonului cum s-a petrecut în aceşti din urmă doi ani. E greu pentru toată lumea, pentru toată Vâlcea sportivă să mai treacă printr-o astfel de cumpănă. Vâlcea trebuie să aibă o echipă de eşalon trei, dar nu în orice condiţii, cu orice preţ. Cel puţin, aşa acţionez eu, aici la Şirineasa. Mergem înainte, pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, într-o construcţie cât mai trainică… Vedem ce jucători se pot aduce, dacă se mai pot aduce, cum va decurge pregătirea… În fine, sunt multe, foarte multe, chiar prea multe de luat în calcul. Acum, e încă devreme…”.
Alesul din Şirineasa rămâne intransigent şi în ceea ce priveşte baza sportivă, despre care spune că se apropie de cerinţe, dar nu tocmai: „Rămân la ideea că un gazon adevărat ne ajută infinit mai mult decât unul făcut la pripeală. Dacă nu reuşim să învingem această uscăciune adusă de secetă şi gazonul va rămâne ars pe 10-15% din suprafaţa sa, mai bine nu jucăm un tur şi aşteptăm finalizarea unei lucrări adevărate. Nu ştiu deocamdată ce va urma, mai avem până în august când e programată inaugurarea. Sper să nu avem parte de aceeaşi secetă ca-n anul trecut, că e prăpăd…”.