„SĂ DĂM O ȘANSĂ PĂMÂNTULUI” – dezbatere organizată la Biblioteca Județeană Vâlcea


Joi, 2 iunie 2022, la orele după-amiezii, Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a fost gazda dezbaterii intitulate „Să dăm o șansă Pământului”. Evenimentul, devenit deja o tradiție în județul nostru (ajuns, anul acesta, la ediția cu numărul unsprezece), a fost dedicat, ca de obicei, Zilei Mondiale a Mediului. La întâlnirea desfășurată în citadela culturii vâlcene au participat specialiști din domeniul mediului înconjurător, profesori de Biologie și de Geografie din municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” și de la Liceul Tehnologic Forestier.
Cuvântul de deschidere al evenimentului a fost prezentat de către prof. Gheorghe Pantelimon – președinte executiv al Asociației Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Județul Vâlcea, vicepreședinte al Forumului Cultural al Râmnicului.
Temele supuse dezbaterii au fost:
„Numai un Pământ” – Gheorghe Iorgulan, responsabil cu educația ecologică – Parcul Național „Buila-Vânturarița”;
„Protejând pădurea, protejăm mediul înconjurător” – ing. Ilie Ceuca – Direcția Silvică Vâlcea;
„Energia regenerabilă – o resursă importantă a viitorului” – prof. Mihaela Lalu (Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea) și prof. Jany Lalu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea.
Organizatorii acestei acțiuni au fost Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Județul Vâlcea, Formul Cultural al Râmnicului, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.