Diplome de cetățeni de onoare pentru două profesoare ale Râmnicului


Un moment festiv surpriză s-a desfășurat marţi, 24 septembrie, la reuniunea Comitetului Director al Asociaţiei Seniorilor din Educaţie, Ştiinţă şi Cultură Vâlcea. Primarul Mircia Gutău împreună cu viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au fost prezenți la întâlnire pentru a înmâna Diplomele de Cetăţeni de Onoare profesoarelor Carmen Farcaş şi Victoria Gibescu. Cele două cadre didactice, actualmente aflate la pensie, au primit cea mai înaltă distincţie acordată de Municipalitatea Râmnicului la finele lunii iunie pentru „contribuţia la dezvoltarea învăţământului din municipiul Râmnicu Vâlcea, a culturii şi educaţiei locale”.
Cu această ocazie, edilul-şef a declarat că nu putea fi ales un cadru mai potrivit pentru un astfel de eveniment decât în faţa celor mai distinşti seniori din domeniul educaţiei, în care cele două titulare ale acestei distincţii au făcut performanţă timp de decenii.

Surprize și pentru membrii Asociației Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Vâlcea

Primarul Gutău i-a anunţat în premieră pe cei prezenţi că, de la finele acestui an, îşi vor putea desfăşura activităţile în noile spaţii – generoase şi complet dotate – ce vor fi date în folosinţă la Arenele „Traian”; anunţ care a fost primit cu mare bucurie de toţi cei prezenţi. Preşedintele asociaţiei, Gheorghe Pantelimon, a mulţumit conducerii Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru tot sprijinul acordat structurii pe care o conduce, subliniind cu mândrie că, din totalul de aproape 180 de membri, şase seniori sunt purtători ai titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului. Este vorba despre profesoarele Carmen Farcaş şi Victoria Gibescu, avocatul Paul Angelescu, profesorul şi antrenorul Laurenţiu Stilea, prof. univ. dr. Alexandru Popescu-Mihăeşti şi părintele arhimandrit Veniamin Micle.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea