Romsilva a plantat câte un arbore pentru fiecare român!


Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a anunțat că, în campania de împăduriri de primăvară ale acestui an, a plantat 19,4 milioane de puieți forestieri și a regenerat 11.240 hectare fond forestier de stat. Dintre acestea, 7.537 hectare au fost regenerate natural, iar 3.703 hectare au fost regenerate artificial, respective prin lucrări de împăduriri (aici fiind vorba inclusiv despre cele 90 hectare de perdele forestiere care au fost plantate de-a lungul autostrăzii A2). Au fost realizate completări pe 1.515 hectare și lucrări de refaceri a plantațiilor afectate de calamități pe alte 178 hectare.

Planul de împăduriri a fost depășit cu aproape 11%

Față de programul inițial al campaniei de împăduriri de primăvară, la finalul acesteia s-a înregistrat un plus de 586 hectare regenerate prin lucrări de împăduriri și 410 hectare regenerate natural, programul campaniei de împăduriri de primăvară fiind depășit cu 10,9%.
„Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe tot anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale și 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri. Pentru acestea a fost alocat un buget total de 220,4 milioane lei. În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împădurire, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri”, ne-au anunțat reprezentanții Romsilva.
În context, mai este de amintit că Regia Națională a Pădurilor administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Romsilva