România a învins Olanda într-un meci amical


• pentru selecţionerul Gheorghe Tadici acesta a fost primul succes de la revenirea pe banca naţionalei

Cu doar patru jucătoare de la Oltchim convocate pentru meciurile de pregătire din această perioadă, echipa naţională de handbal feminin a României a dispus cu ceva „emoţii”, în urmă cu puţin timp, de reprezentativa similară a Olandei. Dar, deşi „batavele” nu reprezintă o forţă în handbalul feminin european, tricolorele s-au „chinuit” mult, mai ales pe parcursul primei reprize, pentru a reuşi în cele din urmă o desprindere, dar şi un succes la un avantaj liniştitor.

Sportivele pregătite de Gheorghe Tadici au intrat cu un avans de numai trei goluri la cabine (scorul pauzei fiind 18-15), însă au revenit mult mai motivate, româncele demonstrând pe parcursul părţii secunde cine e „şeful” pe teren. Cu Iulia Curea şi Melinda Geiger magistrale atât pe fazele poziţionale, cât şi pe contraatac, România a reuşit să obţină un succes meritat şi firesc în faţa Olandei (scor final 36-29), dar şi foarte „muncit” totodată. Pentru selecţioner, aceasta a fost prima victorie de la revenirea pe banca tehnică, primele două partide ale naţionalei României fiind pierdute la mijloculul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, chiar în faţa campioanelor de la Oltchim.

Cele mai bune marcatoare din tabăra tricolorelor au fost: Iulia Curea 12 goluri, Melinda Geiger 9 şi Eliza Buceschi 4. Pentru olandeze s-au făcut remarcate Abbing cu 7 reuşite, Grooth cu 5 şi Logtenberg, autoare a 4 goluri. Evoluţia cronologică a scorului în partida România – Olanda: 6-6 (minutul 10); 12-11 (minutul 20); 18-15 (la pauză); 26-21 (minutul 40); 31-25 (minutul 50); 36-29 (final).

Următorul meci al echipei naţionale va avea loc mâine, 3 octombrie, la Arad. Sportivele antrenate de Gheorghe Tadici vor întâlni din nou Olanda, startul jocului fiind programat pentru ora 18.00.