„M-am implicat permanent în rezolvarea problemelor localităţilor din zona Horezu” (I)


Vladoiu-Aurel• declară deputatul Aurel Vlădoiu, reprezentatul locuitorilor din zona de vest a Vâlcii în Parlamentul României

În mandatul 2008 – 2012, activitatea deputatului Aurel Vlădoiu – care reprezintă cetăţenii din zona Horezu în Parlamentul României – a fost orientată pe trei direcţii: sprijinirea activităţii primarilor pentru rezolvarea problemelor de interes local, prezentarea problemelor judeţului Vâlcea la nivelul Guvernului şi realizarea de iniţiative legislative care să vină în folosul cetăţenilor din judeţul nostru.

Parlamentarul cu cele mai multe deplasări în teritoriu

Social – democratul Aurel Vlădoiu este unul dintre cei mai activi parlamentari vâlceni, iar prezenţa sa săptămânală în localităţile Colegiului Horezu îl plasează pe primul loc în topul parlamentarilor vâlceni cu activitate în teritoriu. „Am urmărit cu toată atenţia rezolvarea problemelor şi obiectivele cu care primarii au câştigat alegerile locale în anul 2008, întrucât aceştia să se poată prezenta cu fruntea sus în faţa locuitorilor şi să prezinte ceea ce au făcut pentru cei care i-au investit în funcţii. Iar rezultatele obţinute de Uniunea Social Liberală la alegerile locale din acest an arată că vâlcenii din zona Horezu au apreciat eforturile noastre şi iau reales, într-o majoritate covârşitoare, pe primari. Sunt bucuros că în colegiul pe care îl reprezint în Parlamentul României mai multe localităţi au reuşit să atragă fonduri europene importante prim Măsura 322, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Este vorba de comuna Bărbăteşti, care a adus de la Uniunea Europeană peste 120 miliarde lei vechi pentru alimentare cu apă, canalizare şi realizarea unui centru social, comuna Costeşti – alimentare cu apă, canalizare şi asfaltare, comuna Tomşani – alimentare cu apă, canalizare şi asfaltare a  unor drumuri, Slătioara – alimentare cu apă, canalizare, asfaltare şi un centru medico-social, Cernişoara – alimentare cu apă, ca­na­li­zare şi asfaltarea unor drumuri comu­nale. Pe Măsura 322D urmează să aibă loc licitaţia în comuna Stoeneşti pentru reabili­ta­rea unor drumuri comunale pe-o lungime de şapte kilometri. Primarii noştri s-au im­plicat şi pe Ordonanţa 7, fiind vorba de ali­men­tări cu apă, canalizări, baze sportive, poduri, podeţe şi punţi pietonale”, declară deputatul Vlădoiu. „Trebuie spus că multe comunităţi locale din zona Horezu «au prins» lucrări care sunt în faza de finalizare pe Ordonanţa  577. Sunt bucuros, aşadar, că primarii din colegiul meu nu au stat cu mâna întinsa la Consiliul Judeţean şi s-au implicat şi au găsit soluţii pentru finanţarea lucrărilor din fiecare comună cu bani aduşi de la Guvern sau de la Uniunea Europea­nă”, a mai spus Vlădoiu.
CONTINUARE…