Râmnicenii ÎȘI VOR FACE „FRAȚI” în Tunisia!


Miercuri, 25 noiembrie 2020, ambasadoarea Republicii Tunisiene în România, E.S. Raja Jhinaoui Ep Ben Ali, a fost primită, la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, de către primarul Mircia Gutău. Doamna ambasador și-a exprimat disponibilitatea intermedierii unor colaborări între municipalități din România și Tunisia, dar și între firme române și tunisiene, în vederea unor eventuale parteneriate comerciale bilaterale. La întâlnire au fost prezenți și reprezentanții a două firme „fanion” ale orașului, ANNABELLA și BOROMIR, care s-au arătat interesați de posibilitatea desfășurării de schimburi comerciale cu firme din Tunisia.
De asemenea, ambasadoarea Tunisiei în România a înmânat primarului municipiului o scrisoare din partea președintele comisiei de relații externe și cooperare descentralizată a Consiliului Local al orașului Hammam Sousse (Morjane Sahloul). Orașul tunisian își dorește să se înfrățească cu Râmnicu Vâlcea și să dezvolte, împreună cu partea română, proiecte culturale, educative și sportive.
Hammam Sousse este un oraș situat la țărmul Mării Mediterane, cu o suprafață de aproximativ 2.000 de hectare și o populație de 45.000 locuitori, situat la 140 km de capitala Tunis.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea