Probleme pentru foştii antrenori de la CSM şi Damila Măciuca


• Alexandru Pelici s-a despărţit de Metalul Reşiţa, iar Erik Lincar se află pe picior de plecare de la CS Universitatea Craiova


Tehnicienii care au pregătit sezonul trecut cele două echipe ce au reprezentat Vâlcea în Seria Vest a ligii secunde, Alexandru Pelici – până în vară la CSM Râmnicu Vâlcea şi Erik Lincar – în turul campionatului 2012/2013 pe banca Damilei Măciuca, nu au avut un start tocmai reuşit în noua ediţie competiţională (sau cel puţin aşa lasă de înţeles patronii echipelor lor), cei doi fiind aproape de a semna înţelegeri cu alte cuburi. Fostul principal de la Vâlcea, Alexandru Pelici, a fost deja „expediat” de la Reşiţa de cunoscutul om de afaceri (pentru vâlceni) Cătălin Rufă, bucureşteanul arătându-se nemulţumit de rezultatele obţinute cu antrenorul bănăţean la timonă, deşi, în opinia cunoscătorilor acestui sport, Metalul s-a descurcat onorabil în cele trei etape trecute din liga secundă, obţinând patru puncte. Totuşi, Alexandru Pelici nu a rămas „pe drumuri” şi a găsit rapid un nou angajament, probabil mult mai favorabil din punct de vedere financiar. Astfel, fostul antrenor de la CSM şi Voinţa Sibiu a revenit la cârma unei echipe din Liga I, preluând prerogativele pe care Aurel Ţicleanu le-a deţinut, în startul campionatului, la FC Braşov.

De partea cealaltă, nici bihoreanul Erik Lincar nu se simte prea confortabil în Bănie, acolo unde o pregăteşte pe nou-înfiinţata Club Sportiv Universitatea Craiova, echipă finanţată din bugetul Primăriei condusă de Lia Olguţa Vasilescu. Deşi are la dispoziţie cel mai mare buget din liga secundă, echipa pregătită de Erik Lincar merge din rău în mai rău, iar după primele două runde, în care au obţinut tot atâtea remize, „juveţii” au capotat surprinzător în faţa Metalului din Reşiţa. Astfel, conform presei sportive centrale, oficialii grupării craiovene se gândesc la schimbarea antrenorului, locul ocupat de Erik Lincar fiind în pericol. Conform aceloraşi surse, se pare că deja s-au şi găsit doi antrenori dispuşi să preia CS Universitatea. Aceştia sunt Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, foşti fotbalişti la echipa din Bănie, în perioada sa de glorie.