Prin Proiectul „GRANT PLUS – Finanțare pentru startup-uri inovative”, 167.400 lei nerambursabili pentru fiecare afacere înființată!


Camera de Comerț și Industrie Vâlcea a organizat ieri, 25 ianuarie 2018, de la ora 11:00, conferința de lansare a proiectului “GRANT PLUS – Finanțare pentru startup-uri inovative” POCU/82/3/7/105600. Proiectul se realizează în parteneriat cu Fundația Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea și Indice Consulting and Management.
Mihai Cismaru (foto), managerul proiectului a detaliat modul cum se pot accesa banii: „Perioada de implementare a proiectului este 5.01.2018 – 31.12.2020. Obiectivul general al proiectului este creșterea forței de muncă din Regiunea Sud-Vest Oltenia prin înființarea a 40 de întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane și crearea a 80 de locuri de muncă în cadrul acestora. Persoanele interesate să demareze o afacere trebuie să urmeze cursurile de antreprenoriat, selecția câștigătorilor făcându-se în urma elaborării unor planuri de afaceri. Obiectivele specifice ale proiectului sunt derularea a opt campanii de informare pentru promovarea proiectului, dezvoltarea competențelor antreprenoriale în scopul demarării unei activități independente în mediul urban pentru 300 de persoane din regiunea Sud-Vest Oltenia care doresc să inițieze o activitate independentă, finanțarea implementării a 40 de idei de afaceri prin dezvoltarea unei scheme de finanțare Start Up, creșterea numărului de IMM-uri în domenii non-agricole în zonele urbane ale regiunii Sud-Vest Oltenia cu 40 și a numărului de locuri de muncă create cu 80, consolidarea cunoștințelor antreprenoriale pentru 40 de persoane, prin participarea la patru cursuri de perfecționare.
Persoanele interesate să se înscrie la activitățile proiectului trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici: domiciliul în zona urbană sau rurală din regiunea Sud-Vest Oltenia, șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și doresc să înființeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă (tinerii NNET’s cu vârsta între 16-24 ani nefiind eligibili)”