PRIMII REFUGIAȚI UCRAINIENI au folosit centrul deschis de Primăria Râmnicului


Primăria Râmnicu Vâlcea s-a alăturat eforturilor naționale de sprijinire a refugiaţilor ucrainieni și a pus la dispoziție, încă din week-end-ul recent încheiat, 42 de locuri pentru persoanele nevoite să fugă din calea războiului care afectează ţara vecină. Cele 42 de locuri sunt repartizate în 18 camere cu câte două paturi şi apartamente cu trei camere într-o aripă a căminului fostului Liceu „Oltchim” din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 26. Fiecare unitate locativă este dotată cu grup sanitar propriu, asigurându-se totodată şi produse de strictă necesitate precum: săpun lichid, şampon, pastă şi periuţe de dinţi, produse de curăţenie, hârtie igienică, prosoape, papuci, pijamale etc.
Tot gratuit, se asigură, începând de luni, 28 februarie 2022, şi o masă caldă pe zi în regim de catering în timpul săptămânii sau hrană rece în week-end-uri. Anunţul referitor la sprijinul acordat refugiaţilor a fost postat şi pe grupul de Facebook unitipentruucraina pentru a ajunge la cât mai multe persoane care ar putea beneficia de acest ajutor.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, un grup de refugiați ucrainieni a poposit deja în acest centru. Ei se aflau în drum spre Turcia, fugind din țara lor care a fost cuprinsă de război. În drumul lor spre sudul Europei, au fost cazați în centrul care a fost inaugurat de Primăria Râmnicului.