Primarul Frâncu doreşte să schimbe radical aspectul Stadionului Municipal


• arena din Parcul Zăvoi ar putea deveni o „Mecca” a fotbalului din Oltenia


Chiar dacă a fost „cosmetizat” în dese rânduri şi se prezintă la standarde acceptabile pentru nivelul Ligii a II-a, adevărul dureros despre Stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea este că ar avea nevoie urgentă de modernizări generale, care să îl aducă la înălţimea pretenţiilor unei echipe care vrea şi, mai ales, a demonstrat că poate promova pe prima „scenă” a fotbalului românesc. Deşi mai multe administraţii au lansat cu surle şi trâmbiţe zvonul că vor demara lucrările necesare (precum instalarea unei tabele de marcaj electronice, instalaţii de noctură, drenaj şi sistem de încălzire sub gazon etc.), iată că anii au trecut, iar acum a venit rândul liberalului Frâncu să încerce să schimbe ceva în bine din înfăţişarea stadionului, repetăm, una conformă cu standardele Ligii a II-a, dar departe de cele ale campionatului spre care se îndreaptă gândurile tuturor iubitorilor fotbalului vâlcean, Liga I.

Cunoscut drept un mare iubitor al sportului (fiind un practicant al şahului), dar şi un amfitrion al competiţiilor sportive, Emilian Frâncu nu ratează prilejul de a viziona, din tribune, nici un meci în care CSM Râmnicu Vâlcea evoluează „acasă”, pe stadionul din Parcul Zăvoi. Ca atare, cunoscând în detaliu situaţia în care se află arena, edilul Râmnicului a elaborat un plan de măsuri prin care stadionul de sub Dealul Capela să se ridice la cele mai înalte standarde să devină unul de referinţă în regiunea Olteniei. Prin intermediul unui comunicat de presă, administraţia locală informează că sunt vizate mai multe aspecte, printre care dublarea capacităţii stadionului (aceasta urmând să ajungă la aproximativ 20.000 locuri), refacerea gazonului şi instalarea unei tabele electronice.

Dispare şi taxa pe alergat!

Redăm, în rândurile următoare, comunicatul integral emis de administraţia locală: „Stadionul Municipal Zăvoi va intra în curând în modernizări, principalele modificări vizând dublarea capacităţii acestuia, schimbarea gazonului şi achiziţionarea unei tabele electronice. Au demarat deja discuţii cu finanţatorul CSM Râmnicu Vâlcea (n. red. senatorul liberal Dan Niţu), de la care se aşteaptă o colaborare mult mai bună decât cu predecesorul său (n. red. omul de afaceri bucureştean Cătălin Rufă). Totodată, în acest punct de interes sportiv vor funcţiona mai multe cluburi. Primarul Emilian Frâncu a ţinut să dezmintă informaţia conform căreia se va percepe taxă pe utilizarea pistei de la Stadionul Zăvoi (n. red. aceasta era prevăzută la valoarea de 30 lei/lună), făcând precizarea că ea este deschisă permanent tuturor iubitorilor de mişcare în aer liber cu excepţia zilelor în care echipa CSM efectuează antrenamente”.