Președintele CJ Vâlcea REITEREAZĂ PROMISIUNEA față de oamenii care doresc și au nevoie de modernizarea Drumului Loviștei


După ani de zile în care a fost ținut într-o categorie superioară (aceea de drum național), deși arăta jalnic – fiind neasfaltat pe multe porțiuni, în 2021 Drumul Loviștei a fost declasat și trecut în administrarea Consiliului Județean Vâlcea. Acum poartă denumirea de Drumul Județean 703 H și are șanse evident mai mari de a fi modernizat decât a avut până acum, când era administrat «de la centru». În ceea ce privește fondurile (evident, unele însemnate, devreme ce nici Ministerul Transporturilor nu s-a «băgat» la modernizarea acestui drum) necesare pentru modernizarea actualului DJ 703 H, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că își pune speranțe mari și concrete ca banii necesari să vină prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
„În scurt timp, vom avea o situație exactă, la nivelul județului Vâlcea, cu privire la proiectele care urmează să primească finanțare, prin PNI «Anghel Saligny». Cel mai probabil, Consiliului Județean Vâlcea îi va fi alocată finanțare pentru modernizarea a două drumuri județene. Pe noi ne interesează în mod deosebit alocarea de fonduri pentru Drumul Loviștei – DJ 703 H, un proiect în valoare de peste 110 milioane lei. Sunt convins că va intra la finanțare”, a punctat președintele CJ Vâlcea.

Constantin Rădulescu: „Fiecare localitate va primi finanțare pentru cel puțin un proiect”

În context, mai este de amintit că judeţul Vâlcea va beneficia de o sumă totală de 1.380.198.537 lei (circa 278 de milioane euro) de-a lungul anilor în care vor fi deschise apelurile de proiecte prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Aceste fonduri vor putea fi folosite pentru proiecte ce vizează introducerea rețelelor de apă, de canalizare, precum și pentru modernizarea unor drumuri și poduri.
„Fiecare localitate va primi finanțare pentru cel puțin un proiect. Vreau să îi felicit pe domnii primari pentru că se implică, iată, în atragerea de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii în localitățile pe care le administrează”, a mai precizat președintele Constantin Rădulescu.
Sursă foto: Arhivă
.